Oplysninger

Coot - profilen


Portræt

navn: Coot
Andre navne: Sloth, Coot
Latin navn: Fulica atra
klasse: Fugle
størrelse: 32 - 42 cm
vægt: 500 - 800 g
alder: 10 - 20 år
udseende: sort fjerdragt, hvid næb
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Fisk, insekter, snegle, krabber og muslinger
spredning: Europa, Asien, Australien, New Zealand
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Riparianzone på søer og vandløb
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: 1 år
parringssæsonen: Marts - april
avl sæson: cirka 21 dage
kobling størrelse: 5 - 10 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om coot

  • Beden, også kaldet Sloth eller Fulica atra, beskriver en vandfugl i Rallen, som er hjemmehørende i store dele af Europa og Asien, såvel som Australien og New Zealand.
  • I Europa er det næsten overalt med undtagelser fra Island og de nordlige regioner i Skandinavien og undgår store højder i bjergene.
  • Afhængig af distributionsområdet er de enten fastboende fugle eller vandrer til deres vinterkvarter i Nordafrika, Middelhavet eller Mellemøsten om efteråret.
  • Sæden befolker hovedsageligt stillestående eller dårligt rindende farvande såsom søer, damme i forskellige størrelser og flodens sidearme. Særligt vigtigt er et højt næringsindhold i vandet og lavvandede bjergområder med tæt plantevækst.
  • I bjergområder bygger coots deres flydende reder bestående af forskellige plantemateriale og kviste.
  • Beden er umiskendelig for sin karakteristiske udseende. Fjerdragten er farvet sort, skinner grønt med lys og står i skarp kontrast til den snehvide frontplade, den hvide regning og de små, lyserøde eller brunrøde øjne.
  • Vægten når en længde på op til 42 centimeter og har et lille hoved og i forhold til kroppen relativt kort hale.
  • Den lever af omnivorer af plantedele som græs, vandliljer og rør samt af dyrefoder såsom små fisk, insekter, snegle, krabber og muslinger. I nærheden af ​​menneskelige bosættelser spildes ikke affald og andemad.
  • Festsæsonen begynder i marts og er forbundet med hårde kampe om yngleområder.
  • Hanner og hunner går sammen om at danne monogame par og avler normalt to æg pr. Sæson.
  • I reden lægger hunnen mellem fem og ti, godt kamuflerede æg ved den plettede overflade, som begge foreldre inkuberes i cirka tre uger.
  • Kyllingerne jages i reden kun få dage og fodres med mad. Derefter følger de forældrene og tilbringer de første fem uger af livet i familien.
  • Selvom de unge coots er blevet selvstændige, forbliver de på forældrenes område i nogen tid.
  • De fleste Coots avler kun i en alder af tre, første gang, selvom de er modne i en alder af et år.
  • En betydelig del af de unge coots overlever ikke de første to leveår på grund af vejrforhold. Mange koblinger ødelægges af vandudsving eller parasitære angreb.
  • Sloths maksimale levealder er tyve år.