Valgfri

The Dromedary - Ønsket plakat


Portræt

navn: Dromedary
Andre navne: Arabisk kamel
Latin navn: Camelus dromedarius
klasse: Pattedyr
størrelse: 2,50 m - 3,50 m (hovedskroglængde)
vægt: ca. 350 - 600 kg
alder: op til 50 år
udseende: forskellige pelsfarver mulige, u.a. hvid, sort, lysebrun
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Blade, græs
spredning: Centralasien, Nordafrika, Australien og den arabiske halvø
oprindelig oprindelse: ?
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Steppe, semi-ørken, ørken
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: omkring fire eller fem år
parringssæsonen: Januar - marts
drægtighed: 380 - 440 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om dromedaren

  • Dromedaren hører til familien af ​​gamle verdens kamelider og adskiller sig hovedsageligt fra kamelen, idet den kun har en pukkel, hvorved en sekunders tilgang er til stede.
  • Dromedarer lever i dag udelukkende som husdyr og husdyr. Afhængig af den påtænkte anvendelse vil der blive skelnet mellem bjerget, belastningslænget og Reitdromedar, selvom nogle blandede former også findes.
  • Originale vilde dredaredar eksisterer ikke længere i dag. Prøver, der lever i naturen er for det meste tidligere kæledyr, der enten er blevet frigivet eller flygtet.
  • Dromedarien er blevet huset i Arabien i flere tusinde år.
  • Det er hjemmehørende i Centralasien, Nordafrika og Arabien og kan findes ved naturalisering i Australien. Den bor der hovedsageligt i sletter, ørkener og tørt græsland. Dromedarier er meget sociale dyr, der helst holdes i samfund. Free-roaming dromedarier er normalt forbundet med haremforbindelser.
  • Befolkningen i deres hjemlande holder dromedarer som belastninger og monteringer samt prestige genstande og som vigtige mælkeleverandører. En ko giver op til tolv liter mælk om dagen, hvorfra mennesker også producerer ost. Avføring fungerer også som et vigtigt brændstof.
  • Som drøvtyggere lever dromedarer udelukkende af planter. De spiser blade, græsser, urter, men kan også let fordøje tornede dele af planter og hårde grene.
  • Fedt og mad opbevares i nødsituationer i bindevevet i pukkelen. Størrelsen på pukkelen er en pålidelig indikator for dyrets ernæringsstatus.
  • Dromedarer når en højde på ca. 210 - 230 cm og en hovedhale-længde på næsten tre og en halv meter. En voksen dromedar vejer ca. et halvt ton.
  • Dromedarens pels er kort og tæt og kan forekomme hvid, sort, sand eller i forskellige brune nuancer. Ved skuldre og nakke er pelsen meget længere og næsten altid mørkebrun.
  • Parring finder sted i det tidlige forår, normalt i januar eller februar. Kvinden føder en ung, som ammes i et år efter en dagtimerne på op til 14 måneder. Først når det unge dyr er selvstændig efter to år, kan moderen parre sig igen.
  • Dens evne til at regulere kropstemperatur beskytter dromedaren mod dehydrering. Den kan overleve op til sytten dage uden vand. På samme tid kan det også rumme godt over hundrede liter, når der er vand til rådighed.
  • Dromedarer bevæger sig normalt fremad i en afslappet pas, men kan om nødvendigt køre op til 65 kilometer i timen og er i stand til at bære belastninger på op til 150 kg på ryggen.
  • Som kæledyr kan dromedarer nå en levetid på op til 50 år.