Generelt

Sloth - profilen


Portræt

navn: Dovendyr
Latin navn: Folivora
klasse: Pattedyr
størrelse: 50 - 70 cm
vægt: 3 - 10 kg
alder: 30 - 40 år
udseende: gråbrun frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: overvejende planteetere (urteagt)
mad: Blade, insekter
spredning: Mellemamerika, Sydamerika
oprindelig oprindelse: Sydamerika
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: tropisk regnskov
naturlige fjender: Store katte, rovfugle, slanger
seksuel modenhedi en alder af fire
parringssæsonen: ?
drægtighed: 10 - 11 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om doven

  • Sloths tælles blandt pattedyrgruppen af ​​tandarme og er beslægtet som sidedyr med armadillo og anteater. Blandt dovendyrene findes arter med to og andre med tre fingre. Alle arter er hjemmehørende i de tropiske regnskove i Syd- og Mellemamerika.
  • De tre-toede dovendyr er den langsomste i deres familie og bevæger sig fremad med en maksimal hastighed på kun fire meter per minut.
  • Det let fordøjelsessystem er det langsomste af alle pattedyr. Ud over livsstilen med lav træning sparer dette ekstra energi og sikrer, at de let kan overleve på trods af en kalorifattig diæt.
  • Træbeboerne tilbringer det meste af deres liv med hovedet ned i grenene, der fodrer med blade og andre grønne planter, der er inden for deres rækkevidde. Nogle typer to-toed dovendyr spiser også små insekter og frugter. Selv parring og fødsel finder sted i denne hængende position.
  • Deres aflange cervikale rygsøjle giver dem mulighed for at dreje hovedet 270 grader. Som et resultat får de mere mad og er nødt til at bevæge sig mindre.
  • Sloths har brug for mellem seksten og tyve timers søvn om dagen. Med en maksimal levealder på fyrre år overskred de mere end 30 års levetid.
  • Sloths får sikkert greb på grenene gennem de næsten ti centimeter lange kløer, der er bøjet som kroge.
  • Når de bevæger sig på jorden, krabber dovendyr fremad på deres underarme og såler i bagpote. Men de er overraskende gode svømmere, der kravler i vandet med underarmene. Dette er vigtigt, da det forekommer, at dovendyr falder fra grenene ned i vandet.
  • Mange typer tre-toed sloths stiger ned fra træerne kun hver syvende dag for at imødekomme deres behov på jorden. På den anden side forbliver to-toed-dovendyr i grene og letter hængende position, da de kan blive let bytte for rovdyr som slanger, store rovfugle eller jaguarer på jorden.
  • Forskere fandt, at tretåede dovendyr lejlighedsvis stiger, når de indgår i en dyre-unik symbiose med møllerne, der lever i deres pels. Mens de gør deres job på jorden, lægger mølene deres æg i fæces, der tjener som yngleplads og fødekilde for larverne. Døberne drager fordel af denne symbiose, da møllerne i deres pels producerer kemiske stoffer såsom kvælstofforbindelser, der fremmer algeudvikling i pelsbeklædningen. Disse alger tjener dovendyrene som ekstra værdifuld mad. Jo flere møl en sloth bærer i deres frakke, jo mere næringsrige alger har de.