Valgfri

Meerkat - profilen


Portræt

navn: Meerkat
Andre navne: Suricate
Latin navn: Suricata suricatta
klasse: Pattedyr
størrelse: 20-30 cm
vægt: 500 - 1000 g
alder: 5 - 10 år
udseende: gråbrun
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Amfibier, insekter, små pattedyr
spredning: Sydafrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Halvørken og savanneområder
naturlige fjender: Rovfugle, vilde hunde, vilde katte
seksuel modenhed: efter ca. 10 - 12 måneder
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: ca. 11 uger
kuldstørrelse: 2 - 4 unger
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om meerkat

  • Meerkats lever i kolonier med 20 - 40 individer.
  • I naturen findes meerkats kun i Angola, Botswana, Lesotho, Namibia og Sydafrika.
  • Meerkats lever af næsten 90% af insekterne. Til leje spises også firben, slanger, skorpioner og æg.
  • Meerkats kan let dræbe skorpioner og slanger. Giften påvirker hendes nervesystem kun svag til næppe.
  • Når man leder efter mad, holder mindst en meerkat vågent vagt ved at stå på bagbenene og undersøge omgivelserne. Hvis et rovdyr ses, udsender meerkaten et højt advarselsskrig. Som et resultat flygter alle meerkats tilbage til deres underjordiske passager.
  • Advarselsopkaldene er specifikke og adskillelige, så enhver meerkat straks ved, hvad en angriber er (f.eks. En rovfugl fra luften eller en vildhund fra solen).
  • Meerkats er optisk perfekt tilpasset deres miljø. Med deres lysebrune pelsfarve er de vanskelige at skelne mellemlang afstand fra sandbunden.
  • Hver gang fødevarer bliver knappe i et område, bevæger en gruppe meerkats sig videre og bygger nye underjordiske tunneler.
  • Så der ikke kommer noget sand ind i de følsomme lydkanaler under den daglige graving, kan meerkatte lukke ørerne.