Oplysninger

The Marmot - Ønsket plakat


Portræt

navn: Marmot
Andre navne: Munggen
Latin navn: Marmota
klasse: Pattedyr
størrelse: 30 - 60 cm
vægt: 3500 - 7000 g
alder: 10 - 17 år
udseende: gråbrun frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: overvejende planteetere (urteagt)
mad: Græs, rødder, urter, insekter
spredning: Asien, Europa, Nordamerika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Steppe, højland
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: ca. 2 - 3 år
parringssæsonen: Maj - juni
drægtighed: 30 dage
kuldstørrelse: 2 - 4 unger
social adfærd: Forskellig nat
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om Groundhog

  • Groundhog er en gnaver fra gopanfamilien, tæt forbundet med egernet.
  • Det findes kun i tempereret klima og arktiske regioner i Europa, Asien og Amerika.
  • 14 forskellige arter af marmoter adskiller sig over hele verden og beboer primært stepper, landskaber og alpine områder over trælinjen i kolde områder.
  • Marmot er en forholdsvis stor gnaver af stot og konisk krop, der når en hovedskroglængde på op til tres centimeter afhængigt af arten. Den buskede hårede hale er ti til tyve centimeter lang.
  • Marmotens pels er tæt og kan forekomme i forskellige nuancer af gråt og brunt afhængigt af arten. Halen er normalt lysebrunfarvet og har en mørkebrun eller sort plet i slutningen. Kønene er vanskelige at skelne fra hinanden, men ofte er hanernes pels lidt mørkere end kvindernes.
  • På grund af deres tykke pels er marmoterne perfekt tilpasset de barske vejrforhold i deres levesteder.
  • Som et gravende dyr har jordhunden stærk og hårløs med lange og stærke kløede forpote. Ørene er relativt små og er tæt på hovedet.
  • Både hørelse og syn er meget veluddannede. Marmot har et bredt synsfelt, der er resultatet af den laterale position af øjnene på kraniet.
  • I den karakteristiske siddestilling på bagpote observerer marmot sin omgivelser. Kampe udføres også i denne lodrette kropsposition.
  • Med de typiske fløjter forsvarer marmoter deres koloni mod indtrængende af deres art.
  • Luktesansen er ikke stærk, men marmotterne i en koloni genkender sig selv ved en sekretion, der dannes i kirtler på kinderne.
  • Marmoten livnærer sig hovedsageligt af alpine urter, græsser og rødder, men spiser lejlighedsvis også regnorme, insekter og deres larver.
  • Fra sensommeren begynder alle dyr i en koloni at lade græsser tørre i solen. Med høet putter de deres bygninger for at forberede dem på dvaletilstand. Som ekstremt stedspecifikke dyr skaber de bygninger, der konstant udvides over generationer. Så jordhunde kan bogstaveligt talt punktere jorden på deres område.
  • I sammenligning med andre gnavere bevæger marmot sig klodset fremad i en vandrende vandring. I tilfælde af fare kan den dog hurtigt flygte ind i dens konstruktion.
  • Umiddelbart efter dvaletilstand finder sted fra maj, finder parringen sted, når dyrenes vinterbacon ikke er helt opbrugt.
  • Efter en drægtighedsperiode på cirka fem uger føder kvinden flere blinde unge, der forlader bygningen kun to måneder senere. Cirka halvdelen af ​​de unge overlever ikke den første vinter.
  • Marmotter har en gennemsnitlig levealder på cirka femten år.