Valgfri

Flodhesten - Ønsket plakat


Portræt

navn: Flodhest
Andre navne: Flodhest, flodhest
Latin navn: Hippopotamus amfibius
klasse: Pattedyr
størrelse: 3 - 5 m
vægt: 1000 - 4000 kg
alder: 20 - 40 år
udseende: grå
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Landplanter, akvatiske planter
spredning: Afrika
oprindelig oprindelse: Afrika
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Floder, søer
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: 3 - 8 år
parringssæsonen: ?
drægtighed: 230 - 240 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om flodhesten

  • Flodheste har forskellige navne i befolkningen: flodhest, flodhest, flodhest eller endda flodhest.
  • Hippoenes parringssæson er indirekte knyttet til regntiden. Unge dyr fødes i begyndelsen af ​​regntiden. Tiden i året, hvor den største foderforsyning findes.
  • Flodheste og krokodiller deler deres levested. Begge arter er imidlertid ikke i direkte konkurrence med hinanden, da flodheste er planteetere, og krokodiller er rovdyr. Krokodiller spiser ikke flodheste.
  • I naturen anslås antallet af flodheste, der stadig lever, til 130.000.
  • På trods af deres navn er flodheste ikke relateret til heste. Genetisk analyse har for nylig afsløret et forhold mellem flodhest og hval.
  • Flodheste hviler i vandet i løbet af dagen. Først om natten går de på foder.
  • De enorme hjørnetænder (op til en halv meter) vokser hele livet, men slides naturligt ved brug.
  • Hippopotamus tænder er lavet af elfenben. Af denne grund jagtes flodheste ulovligt.
  • Parring af flodheste foregår i vandet. På land ville hanen knuse kvinden med sin vægt.
  • I parringssæsonen er der ofte tunge kampe mellem de mandlige flodheste, hvor ikke sjældent individuelle flodheste dør af kvæstelserne.