Generelt

Guinea høns - ønsket plakat


Portræt

navn: Guinea høns
Andre navne: Afrikansk kylling, Guinea-kylling
Latin navn: Numididae
klasse: Fugle
størrelse: 40 - 70 cm
vægt: op til 1,6 kg
alder: 5 - 10 år
udseende: afhængigt af arten
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Blade, frugt, insekter
spredning: Afrika, Arabien
oprindelig oprindelse: Nordafrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Regnskov, savanne, steppe, halvørken
naturlige fjender: Store katte
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: ?
avl sæson: 21 - 28 dage
kobling størrelse: 4 - 15 æg
social adfærd: ?
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om marshøne

  • Marshøne er en hønefugl og er hjemmehørende i Afrika, men opdrættes nu i mange europæiske lande som en vigtig kødleverandør.
  • Til familien af ​​marsvin eller Numididae tæller seks arter, som findes i forskellige levesteder. Afhængig af arten koloniserer de både tropiske regnskove og primære og sekundære skove samt stepper, savanner og halvørrner. Nogle arter findes i højder på op til tre tusinde meter.
  • Den eneste art i denne familie, Helmperlhuhn, var allerede tamet i gamle tider og er siden blevet holdt som husdyr og husdyr.
  • Marshøne skylder sit navn til de små prikker i fjerdragten. Disse skal symbolisere, ifølge en gammel græsk myte, de tårer, Meleagers søstre løber efter hans død.
  • Afhængigt af arten er marsvinet sort eller grå i farve og prikket i alle arter delikat hvid.
  • Hoved- og nakkeområdet er altid nøgen, kan forekomme i lyse farver som blå, blågrøn eller rød og er normalt fyldt med sorte kreationer, kamme eller halssække.
  • Marshøns fysik har de hønsefuglers typiske karakteristika. Han har en fyldig form med små vinger, stærke ben og en relativt lille kranium.
  • Afhængigt af arten er marsvinene mellem fyrre og halvfjerds inches høje og vejer højst 1.600 gram.
  • Marshøne er daglige og forbliver udelukkende på jorden. Der ser de efter mad, der består af både plante- og dyrefoder.
  • Guineahøns spiser frugt, blomster, blade og frø samt insekter, orme og edderkopper og lejlighedsvis små hvirveldyr.
  • På jagt efter mad slutter mange marshøner sig til baviangrupper for at dræbe deres madaffald. Insekter, der er forskrækket af aberne, er et velkomment bytte for fuglene.
  • Guineafugle er vigtige fødekilder for nogle aber, katte og større rovfugle.
  • I parringssæsonen danner haner og høner monogame sæsonarvinger. De op til tyve æg klækker hønen alene, hvor hendes partner altid forbliver i nærheden af ​​reden. Efter udklækning er kyllingerne umiddelbart i stand til at ledsage forældrene på deres fora og tage deres egen mad. De forbliver imidlertid i deres forældres pleje i nogen tid, som begge passer på plejen og forsvaret af afkomet.
  • Marshøne er især i det franske køkken som en af ​​de fineste og mest efterspurgte fjerkræ. Det er populært på grund af det meget mere aromatiske og møre kød sammenlignet med normal kylling, der har et højt indhold af mineraler og B-vitaminer. I Frankrig opdrættes marshøne hele året og eksporteres til millioner over hele verden.