Valgfri

Ferskenhovedet - profil


Portræt

navn: Peachhead
Andre navne: Fischers uadskillelige
Latin navn: Agapornis fischeri
klasse: Fugle
størrelse: 14 - 15 cm
vægt: 48 - 55 g
alder: 16 år
udseende: lysegrøn, gul og orange fjerdragt, rød næb
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: ?
mad: Frugt, korn, frø
spredning: Tanzania
oprindelig oprindelse: Tanzania
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: åben til halvåben skrubbe, savanne
naturlige fjender: ?
seksuel modenhed: omkring det andet leveår
parringssæsonen: Januar til juni
avl sæson: 21 - 23 dage
kobling størrelse: 4 - 6 æg
social adfærd: kolonidannelse
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om ferskenhovedet

  • Ferskenhovedet eller Agapornis fischeri beskriver en art i kærlighedsfuglene. Denne slægt inkluderer flere afrikansk-baserede små papegøjer, kendt for deres nære og livslange parbinding.
  • Ferskenhovedet forekommer udelukkende i Tanzania, hvor det beboer de sydlige områder omkring Victoriasøen og dens øer. Gennem naturaliseringen er det nu også hjemmehørende i Nairobi, Mombasa og Dar es Salaam.
  • Den beboer savanner i højder op til 1700 meter, hvis landskab og vegetation er kendetegnet ved lange tørkeperioder.
  • Ferskenhoveder vokser til at være omkring fjorten centimeter høje og vejer mellem 49 og 53 gram afhængigt af køn, hvor hunnerne er lidt tungere end hannerne.
  • Fjerdehovedets fjerdragt vises i en lys lysegrøn, brystet er gult, hoved, kind og pande er intenst farvet orange. - De sorte øjne er lyskantede, papegøjen nedad bøjet, spidst og stærk næb er lys rødfarvet.
  • Ferskenhoveder søger hovedsageligt mad på jorden, der består af forskellige frø, bær og frugter, grønne planter, unge skud og knopper.
  • Ofte forbliver ferskenhoveder i landbrugsområder, hvor de finder en høj fødevareforsyning i form af majs og kornkorn ved modenhed.
  • Ferskenhoveder viser en udtalt fængselsopførsel, der er kendetegnet ved ophidset Umtrertrippeln, klikkende lut og Kopfkratzen.
  • Når et par er fundet, oprettes det stenformede rede, der består af bark og kviste.
  • Efter parring placerer hunnerne højst seks æg i reden og inkuberer alene i ca. tre uger.
  • De næsten nøgne og kun tyndt dækket med orange dunfugle er blinde og åbne først efter cirka halvanden uges øjne. De forlader reden i en alder af fem til seks uger og fodres derefter af deres forældre i nogen tid.
  • Ferskenhoveder betragtes som populære fugleinfugle, som blev holdt som kæledyr i de tidlige 1930'ere og blev masseeksporteret til mange lande i de næste par årtier.
  • Siden 1992 er fangst og handel med vilde fugle og isolering af ferskenhoveder forbudt. Alle ferskenhoveder, der sælges i dag, kommer fra racer.