Generelt

Pindsvin - Ønsket plakat


Portræt

navn: Porcupine
Andre navne: /
Latin navn: Hystricidae
klasse: Pattedyr
størrelse: 30 - 50 cm
vægt: 1,5 - 2,5 kg
alder: 10 - 20 år
udseende: sort og hvid ryg
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: overvejende planteetere (urteagt)
mad: Planter, rødder, træbark
spredning: Asien, Afrika
oprindelig oprindelse: sandsynligvis Sydøstasien
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: tropisk regnskov, græslandskab, savanne
naturlige fjender: Store katte
seksuel modenhed: i begyndelsen af ​​det andet leveår
parringssæsonen: April - maj
drægtighed: 3 - 4 måneder
kuldstørrelse: 1 - 4 unger
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om piggsvinet


  • Pindsvin eller Hystricidae beskriver en familie af flere arter inden i gnavere, der er hjemmehørende i store dele af Afrika og Asien såvel som i det sydlige Italien.
  • Om spredning af piggsvinet i Toscana og Sicilien skyldes naturlige forekomster eller naturalisering er i dag ikke længere forståeligt. Det menes imidlertid, at disse porcupines blev bragt af romerne fra Afrika og hurtigt etablerede sig i Italien.
  • Pindsvin lever i stenede og tørre regioner og er rene jordboere.
  • Som den største repræsentant for porcupines er den almindelige porcupine eller Hystrix cristata, som findes i tropiske regioner i Øst- og Vestafrika, især langs bredden af ​​Atlanterhavet.
  • Den når en højde på op til halvfjerds, undertiden endda op til halvtreds centimeter og har en hale på cirka seks centimeter lange og korte ben.
  • Pindsvinene vejer op til 25 kg, med hannerne større og tungere end hunnerne.
  • Det mest markante og eponyme identificerende træk ved piggsvinet er dets bagudvendte og tydeligt sorte og hvide ringede, op til fyrre centimeter lange og meget skarpe rygsøjler, der består af omformet hår. Den underliggende hud og forkroppen er dækket af en uldent blød og mørkegrå pelskjole.
  • Når piggsvin ryster, producerer de et højt skrammel med rygterne.
  • Knivstikkene er kun til forsvar for angribere, fordi de kan forårsage alvorlige kvæstelser på fjender gennem de fine modhager.
  • Pindsvin er overvejende natlig og foretrækker at bo i små grupper eller familiegrupper. Kvinder og mænd skaber livslange par.
  • I løbet af dagen trækker piggsvinet sig ind i spalter, huler eller selvgravede bygninger.
  • Det fodrer hovedsageligt med rødder og knolde, bark, planter og frugter, men tager undertiden også ild.
  • Efter en drægtighedsperiode på gennemsnit hundrede dage føder kvinden maksimalt to fuldt udviklede killinger, som ammes i tre måneder.
  • Grønnsagens maksimale levealder er omkring femten år i naturen, og fangenskabelige prøver kan endda nå tyve års alder.