I detaljer

The Chipmunk - Ønsket plakat


Portræt

navn: Chipmunk
Andre navne: Chipmunk, chipmunk
Latin navn: Tamias
klasse: Pattedyr
størrelse: 15 - 25 cm
vægt: 40-130 g
alder: 2 - 3 år
udseende: gråbrun frakke med hvide striber
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Frugt, frø, nødder, insekter, bløddyr
spredning: Nordamerika, Europa, Asien
oprindelig oprindelse: Nordamerika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: fortrinsvis løvskov og nåletræ
naturlige fjender: Rovfugle, slanger, vaskebjørne
seksuel modenhed: omkring afslutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: Februar - maj
drægtighed: 35 - 40 dage
kuldstørrelse: 5 - 10 killinger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om chipmunk

  • Chipmunks eller Tamias beskriver i alt 25 arter i slægten inden for jorden egern, som også er kendt under det engelske navn Chipmunks.
  • Chipmunks koloniserer kun den nordlige halvkugle.
  • Med undtagelse af Eurasiske Burundi bor alle chipmunks i Nordamerika, hvor de er spredt fra de polære regioner helt ned til Mexico.
  • Burunduk findes i Nordeuropa såvel som i Nordkina, Korea og Hokkaido.
  • Chipmunks koloniserer primært skove, hvorved de er udbredt i både løvfrugt og nåletræ, afhængigt af arten.
  • Der skaber de underjordiske, stærkt forgrenede og multi-outlet tunnelsystemer, der er op til tre og en halv meter lange og holdes omhyggeligt rene.
  • Avføring leveres i blinde gange, der også tjener som affaldsbeholdere til madrester.
  • Chipmunks skylder deres navn til den karakteristiske tegning på ryggen og ansigtet. Mellem de op til fem bemærkelsesværdige mørkebrune striber løber adskillige hvide og lysebrune streger, hvilket giver en klar kontrast tegning. Resten af ​​pelsen såvel som den lange og tynde hale vises i forskellige nuancer af brun og grå.
  • Afhængig af arten når chipmunks en samlet kropslængde på op til 25 centimeter og en maksimal vægt på 130 gram.
  • Slående er de store kindlommer af chipmunks, der tjener som en mellemlager til fødevareforsyning og kan udvides til hele hovedets størrelse med fuldt indhold.
  • Chipmunks er daglige og altetende altædende dyr, der hovedsageligt lever af nødder, frø, frugt og svampe, men sommetider af fugleæg, insekter og små hvirvelløse dyr.
  • Selvom chipmunks overvejende ligger på jorden, er de fremragende klatrere, der også ser efter mad på træer. Deres fremragende rumlige vision giver dem mulighed for at hoppe hurtigt fra træ til træ.
  • Om sommeren leverer chipmunks store forsyninger med mad, der fodrer dem i den kolde sæson.
  • Chipmunks dvale i deres underjordiske hul og vågner op med få dage for at spise.
  • Parring finder sted i slutningen af ​​foråret eller sommeren. Kun i denne fase mødes mænd og kvinder.
  • Efter en drægtighedsperiode på cirka en måned bygger kvinden i hendes op til fem, sjældent op til ti hvalpe i verden. Disse forlader morens pleje senest otte uger og er endda seksuelt modne efter elleve måneder.
  • Mange chipmunks fanges af vaskebjørne og rovfugle.
  • I naturen er chipmunks forventede levetid kun to eller tre år, men i menneskelig forvaring kan de nå en levetid på op til ti år.