Generelt

The Wallaby - Ønsket plakat


Portræt

navn: Wallaby
Andre navne: /
Latin navn: Notamacropus
klasse: Pattedyr
størrelse: 60 - 80 cm
vægt: afhængigt af typen op til 20 kg
alder: 8 - 15 år
udseende: brun eller grå farvet
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Blade, græs, bregner, urter, knopper og bark
spredning: Australien, New Guinea
oprindelig oprindelse: Australien
Sleep-vågne rytme: dag eller nat aktiv
levested: Bush-landskaber, skove
naturlige fjender: Dingo, ræv, huskat
seksuel modenhed: Kvinder: ca. 14 måneder, mænd: ca. 20 måneder
parringssæsonen: afhængigt af arten
drægtighed: 28 - 35 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Enlige eller gruppeforeninger
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om Wallaby

  • Wallabies beskriver en undergruppe i kenguruerne, der kaldes Macrobus og omfatter i alt otte arter.
  • Wallaby er bosiddende i kystregionerne i den nordlige, østlige og sydlige del af Australien. Flinkwallaby er hjemmehørende i New Guinea såvel som Australien. En lille bestand af wallabies, der omfatter omkring 150 dyr, har etableret sig i Forêt de Rambouillet i Frankrig. Det voksede ud af nogle wallabies, der slap fra en zoologisk have i 1970'erne.
  • Wallabies bosætter sig i deres hjemlige australske tørre landskaber med busk- eller trævækst.
  • Afhængig af arten er wallabyen et ensomt eller et selskabsdyr, der lever i større gruppeforeninger. Der er både natlige og daglige arter.
  • Wallabies er små kenguruer, der når en maksimal kropslængde på firs centimeter og vejer op til tyve kilo med store forskelle mellem arten.
  • Wallaby har en brun eller grå frakke, som i nogle arter viser mønstre eller striber på ryggen og ansigtet.
  • Fysikken svarer til alle kenguruer og skyldes hovedsageligt de stærke og lange bagben, meget mindre forben og den muskuløse og meget lange hale på.
  • Wallabies er planteetere, der lever af forskellige bregner, græs og urter samt knopper og bark, afhængigt af deres distribution. For at afbalancere væskebehovet i tørre perioder tygger Wallaby rødder, hvor vand opbevares.
  • Wallabys drægtighedsperiode er i gennemsnit 35 dage.
  • Ligesom andre kænguruer føder kvindelige wallabies kun to centimeter og underudviklede unge, som instinktivt kravler ind i moderens pose umiddelbart efter fødslen og bliver klamret til en pattedyr.
  • De unge vokser op i posen og forlader den først efter et par måneder, når de er fuldt udviklet. Selv da fortsætter de med at amme i et par måneder til.
  • Kvindelige wallabies parrer sig igen kort efter fødslen af ​​en unge. Embryoet vokser dog kun, når den ældre ungen allerede har forladt morens pose. Dette fænomen kaldes forsinket arbejde i biologi og antages at sikre overlevelsen af ​​arten i de golde og tørre regioner i Australien, fordi hvis en ung går tabt, fødes en anden inden for en måned.