I detaljer

The Wombat - Ønsket plakat


Portræt

navn: Wombat
Latin navn: Vombatidae
klasse: Pattedyr
størrelse: 80 - 120 cm
vægt: 25 - 40 kg
alder: 10 - 20 år
udseende: grå, tæt pels
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Græs, plantemateriale
spredning: Australien, Tasmanien
oprindelig oprindelse: Australien
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: relativt uspecifik, men med et minimum af vegetation
naturlige fjender: Dingo
seksuel modenhed: i en alder af tre
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: cirka 21 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Wombat

  • Wombats beskriver en to-slægts husdyrfamilie, der udelukkende er hjemmehørende i Australien.
  • Inden for Womats skelnes der mellem slægten Haarnasenwombats eller Lasiorhinus og Nacktnasenwombats eller Vomabatus.
  • Wombats levesteder strækker sig over de sydlige og østlige dele af Australien. De findes i Victoria, South Wales, South Australia og Queensland samt i Tasmanien.
  • De stiller ikke høje krav til deres levesteder, men de kræver passende jordforhold for at bygge deres underjordiske huler.
  • Disse forgrenede tunnelsystemer ligger på et område på op til 25 ha, og de tjener skumringen og natlige wombats som retræter om dagen.
  • Området forsvares af truende bevægelser og duftmærker mod samlivsspecifikke oplysninger.
  • Wombats, ligesom koalaer og kenguruer, er pattedyr, der ligner meget små bjørne. Afhængig af arten når wombats kropsstørrelser på op til 120 centimeter og bringer en maksimal vægt på 40 kg på skalaerne, hunnerne er større og tungere end hannerne.
  • Wombats er af massiv og cylindrisk fysik og har korte og stærke ben med brede fødder. I enderne af tæerne er der udtalt kløer, som er essentielle for at grave livsformen.
  • Bemærkelsesværdigt er hovedet med de små øjne og små trekantede ører.
  • Den korte og faste frakke vises i forskellige nuancer af brun og grå med gulaktige farver.
  • Med undtagelse af dingoes har wombats få naturlige fjender. I tilfælde af fare trækker de sig desuden straks tilbage til deres underjordiske huler, hvis indgang er lukket af deres benede rygge, beskyttet af et tykt hudlag.
  • På trods af deres fede fysik kan wombats nå hastigheder på op til fyrre kilometer i timen over kortere afstande. Derudover er de gode svømmere og klatrere.
  • I skumringen søger wombats på udkig efter mad. De lever hovedsageligt af græsser, moser og urter, men forager ikke svampe og rødder.
  • På grund af den energieffektive og langsomme metabolisme tager fordøjelsen af ​​wombats op til tre dage.
  • Parringen finder kun sted i meget tørre regioner sæsonbestemt.
  • Kvinden føder en enkelt unger hvert andet år og måler kun en centimeter på fødslen. Den vokser i flere måneder i moderens pose, der er placeret på bagsiden af ​​hendes krop. Efter at afkommet har forladt posen, tilbringer han endnu et år i morens pleje.
  • Afhængig af arten er livmoderne for wombats mellem ti og tyve år.