Generelt

Vildsvinet - Ønsket plakat


Portræt

navn: Vildsvin
Latin navn: Sus scrofa
klasse: Pattedyr
størrelse: 1,2 - 1,8 m
vægt: 70 - 200 kg
alder: 8 - 12 år
udseende: brungrå frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Gulerødder, bøgnødder, agern, frugter, frø, insekter, svampe, rødder
spredning: Asien, Afrika, Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien
oprindelig oprindelse: Eurasia
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: uspecifik, foretrækker løvfældende og blandet skov
naturlige fjender: Bjørn, ulv,
seksuel modenhed: omkring to år
parringssæsonen: November - januar
drægtighed: 100 - 120 dage
kuldstørrelse 4 - 12 unger
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om vildsvinet

  • Vildsvinet hører til familien af ​​Old World-grise og henviser til en slags ægte svin, der er hjemmehørende i hele Europa og i store dele af Vestasien og Nordafrika.
  • Bortset fra god vandforsyning og tilstrækkelige skjulesteder, har vildsvinet, som et stærkt tilpasningsdygtigt pattedyr, ikke høje krav til sit habitat.
  • Det beboer skove, marker, sivbælter, sumpe eller søbred samt kystområder i tropisk klima og bjergområder i undertiden meget høje højder.
  • Vilde vildsvin foretrækker løvfældende og blandede skove, hvor jorden er blød og ingen is til stede.
  • I vildsvinet bemærkes er kraniet formet som en kile og næsen, der er langstrakt i en bagagerum, og de relativt små ører og øjne.
  • En hals som overgang mellem hoved og bagagerum mangler helt. Fysik er massiv, den dinglende hale er kort og tynd.
  • Hele kroppen er dækket af en børstet pels, der vises i en mørkebrun grå.
  • Handyrene kaldes orner og har langstrakte hjørnetænder, de såkaldte tænder. Disse stikker ud øverst og nederst klart ud af munden og tjener som skarpe våben.
  • De kvindelige hunner har også hundetænder, men disse er meget kortere end hanernes brænder.
  • Ornerne er meget større og bulkere end bækkerne og har en skulderhøjde på op til en meter en vægt på op til to hundrede kilo på vægten.
  • Dette gør vildsvinet til en af ​​de største pattedyrarter, der er hjemmehørende i Europa.
  • På trods af deres massive statur er vildsvin fremragende svømmere og hurtige løbere og når hastigheder på op til 50 km i timen.
  • I Tyskland alene anslås det, at omkring 1,2 millioner vilde orner lever i naturen.
  • Som omnivorer lever de af frugt, frø, bøgetræer og agern, samt insekter og orme, små gnavere, svampe og rødder. De finder deres mad med deres fremragende lugtesans.
  • Da orner skjuler sig i undervæksten af ​​tæt skov, ses de sjældent i naturen på trods af det høje antal bestande.
  • Alle racer af husdyr kommer fra vildsvin. Vildsvinet blev domesteret for mere end fem tusind år siden. Med den intensive avl af vildsvin, der producerede utallige indenlandske svinacer, begyndte for omkring to hundrede år siden.
  • Parringssæsonen med vildsvin strækker sig fra november til januar. De nyfødte fødes efter en drægtighedsperiode på fire eller fem måneder og er godt kamufleret af langsgående striber i deres pels. De ammes i tre måneder og mister deres friskhed i en alder af et halvt år.
  • Lejlighedsvis lykkes store rovdyr som ulve, bjørne eller gaupe at fange et vildsvin. Da disse imidlertid er blevet ekstremt sjældne, har vildsvin i dag næppe rovdyr.
  • Vildsvin, der lever i naturen i gennemsnit mellem otte og tolv år gamle. Hos dyr, der er i human pleje, er forventet levetid op til tredive år.