Oplysninger

The Walrus - Ønsket plakat


Portræt

navn: Walrus
Latin navn: Odobenus
klasse: Pattedyr
størrelse: 200 - 350 cm
vægt: 600 - 1500 kg
alder: 15 - 35 år
udseende: Hudfarve er aldersafhængig
Seksuel dimorphism: Ja
mad: Krebsdyr, bløddyr, skaller
spredning: Arktisk
oprindelig oprindelse: Arktisk
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Drift is, mindre øer
naturlige fjender: Isbjørn, spækhugger
seksuel modenhed: omkring otte år
parringssæsonen: April - juni
drægtighed: 11 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om hvalrossen

  • Hvalrossen er den største sælart på planeten efter elefantsælen. En voksen mand kan nå en kropsvægt på over 1,4 tons.
  • Inden for denne slægt sondres der afhængigt af habitatet mellem Atlanterhavet og den lidt større Stillehavshvalross.
  • Hvalrosser lever i de arktiske lange kyststrækninger med flade klipper, om vinteren holder de sig også til den tykke is. De danner familiegrupper, der består af en tyr og flere hunner og deres unger.
  • I parringssæsonen, der finder sted mellem april og juni, står kysterne mellem mændene, der forsvarer deres haremfamilier, og deres udfordrere hårde slag.
  • Parringen finder sted i vandet, for kvindens fødsel vender tilbage efter en drægtighedsperiode på et år i land. Hver kvinde føder kun en baby, som ammes i halvandet år og tilbringer op til fem år i nærheden af ​​moren. Hvis en ko dør, adopteres hendes ungen af ​​en anden kvinde i familien.
  • Selvom hvalrossen har stænger på op til en meter lang, kan den ikke fange store dyr. Hans mad sanser det med sine hundreder af whiskers.
  • Hvalrossen bruger de gigantiske tænder for at forsvare sig selv mod angreb fra isbjørne. Isbjørn bærer tunge punkteringssår efter en kamp med en hvalross, som fører til deres død.
  • Tænderne tjener også hvalrossen som en vigtig rekvisit til at bevæge sig fra vand til land ved at balansere på en isflak eller en klippe.
  • Som fremragende svømmere tilbringer hvalrosser meget af deres liv i vandet. Et fem tommer tykt lag fedt i huden, der kan veje op til fem hundrede kilo, forhindrer, at sælerne fryser i de arktiske farvande.
  • På trods af deres massive kroppe kører hvalrosser på land lige så hurtigt som kørende mennesker, når de bevæger sig på alle fire finner.
  • Hvalrossen er den vigtigste fødekilde for visse muslingearter, som den graver ud af jorden, og hvis kød suger den i dygtige læbe bevægelser fra skaller. I løbet af et enkelt måltid kan en hvalross fange flere tusinde skaller. Foruden muslinger lever hvalrosser også af andre krebsdyr såsom krabber samt forskellige snegle, tunicates og blæksprutter. Kun meget sjældent fanger de mindre sæler eller angriber unge stipendiater.
  • Hvalernes tænder er lavet af ringe, som ligesom træer bestemmer dyrenes alder.
  • Eskimoerne er den farligste fjende af hvalrossen og har reduceret deres bestande kraftigt gennem intensiv jagt. De østatlantiske hvalrosser klassificeres derfor som en kritisk truet art.