Valgfri

Den afrikanske elefant - ønsket plakat


Portræt

navn: Afrikansk elefant
Andre navneBilleder: Afrikansk steppe elefant
Latin navn: Loxodonta africana
klasse: Pattedyr
størrelse: 2,5 - 3,2 m
vægt: 3 - 6 ton
alder: 50 - 70 år
udseende: grå hud, store ører
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Blade, træbark, græs, rødder
spredning: Afrika (især Østafrika)
oprindelig oprindelse: Afrika
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: Afrikansk steppe, semi-ørken
naturlige fjender: voksne elefanter uden naturlige fjender
seksuel modenhed: tidligst omkring 10 år
parringssæsonen: muligt hele året rundt
drægtighed: 22 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Truet
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den afrikanske elefant

  • Den afrikanske elefant eller Loxodonta africana beskriver en art inden for elefantfamilien, som - som navnet allerede antyder - er hjemmehørende i Afrika.
  • Den store afrikanske elefant befolker i dag kun et par områder i det østlige og sydlige Afrika, som er beskyttet som nationalparker.
  • Handel med elfenben og den kontinuerlige ødelæggelse af dets levesteder har ført til det faktum, at der i dag kun bor et par hundrede tusinde dyr i hele Afrika.
  • Den afrikanske elefant beboer forskellige levesteder og kan generelt tilpasses, når der findes mad, vand og skyggefulde områder.
  • Den lever hovedsageligt i sletterne, men kan også findes i lag op til fem tusind meter høje.
  • Med en gennemsnitlig størrelse på lidt over tre meter vejer den op til fem, mere sjældent op til syv tons.
  • Slående er hans store tænder, der har både tyre og køer, med køerne fra en bestemt alder kun længere, tyrenes, dog også kontinuerligt bredere.
  • Slipene kan nå længder på op til tre meter og veje op til hundrede kg.
  • De gigantiske ører er også et kendetegn ved den afrikanske elefant. De tjener til at afgive overskydende kropsvarme i et varmt klima.
  • Elefantens hud er meget følsom, selvom den er to tommer tyk.
  • Solskoldning og overdreven udsættelse for varme beskytter afrikanske elefanter ved at sprøjte deres hud med mudder.
  • En afrikansk elefant har brug for op til tre hundrede liter vand om dagen.
  • Vandkilderne spores med den følsomme lange bagagerum.
  • På jagt efter vand og plantemad rejser afrikanske elefanter op til tolv kilometer om dagen.
  • Parringen finder sted uafhængigt af sæsonen. For at parre en kvinde slutter de ellers ensomme tyre sig midlertidigt til de kvindelige besætninger, der ledes af en dominerende blyko.
  • Efter en drægtighedsperiode på 22 måneder føder koen en kalv, som ammes i hele det første leveår.
  • Elefanter opnår et liv på op til 70 år.