Oplysninger

Vandgrisen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Vandgris
Andre navne: Capybara
Latin navn: Hydrochoerus hydrochaeris
klasse: Pattedyr
størrelse: 1 - 1,3 m
vægt: 50 - 65 kg
alder: 6 - 10 år
udseende: brungrå frakke
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Vandplanter, rødder, græs
spredning: Sydamerika
oprindelig oprindelse: Sydamerika
Sleep-vågne rytme: skumring aktiv
levested: i nærheden af ​​vandet
naturlige fjender: Caiman, jaguar, slanger, rovfugle
seksuel modenhed: forekommer i løbet af det andet leveår
parringssæsonen: muligt hele året rundt
drægtighed: 110 - 150 dage
kuldstørrelse: 1 - 8 hvalpe
social adfærd: Hjordyr / ensom
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om capybaraen

  • Capybaraen, Hydrochoerus hydrochaeris eller Capybara, beskriver verdens største repræsentant for gnavere, tæt knyttet til marsvin.
  • Det er kun hjemmehørende i Sydamerika, hvor det findes fra Argentina til Panama.
  • Capybara koloniserer forskellige levesteder og findes i vådområder og våde græsarealer såvel som regnskove, savanneer og løse skove.
  • Da vandgrisen lever semikvat, forbliver den altid tæt på vandet.
  • Dette pattedyr, også kendt som en gigantisk lejr, når længden af ​​hovedstammen på op til 130 centimeter og vejer op til 65 kg, med hunnerne større og tungere end hannerne.
  • Navnet vandsvin skylder denne gnaver sin dyster og runde statur, der minder om en svines.
  • Oskarens krop er dækket med en sparsom og børstet, rødbrun til gulbrun pels.
  • Vandgrisen har lange ben og en rund kranium med let fremspringende øjne og små runde ører.
  • Det er perfekt tilpasset den semikvatiske måde at leve på med tæer med spredning.
  • Capybaras er skumringsaktive og lever i besætninger, der kan bestå af op til tredive dyr og består af en enkelt han, flere hunner og unge dyr.
  • De mænd, der ikke har oprettet en familieorganisation, lever som ensomme.
  • Hanen parrer sig med flere hunner af sit harem. I løbet af denne tid dannes en duftkirtel på dens snude, der udstråler en musky lugt.
  • Efter en drægtighedsperiode på fire til fem måneder føder hunnerne flere unge dyr, som er fuldt udviklet og ledsager deres mor allerede timer efter fødslen. Senest i fire måneder bliver de fravænket og bortvist.
  • Vandsvinet lever hovedsageligt af akvatiske planter, træerødder og urter, men forager ikke landbrugsprodukter som ris, meloner eller sukkerrør.
  • På kysten finder capybaras beskyttede og godt skjulte steder at trække sig tilbage om dagen.
  • Mange capybaras bliver offer for kaimaner og jaguarer, men jages også som kødleverandør af mennesker.
  • Hvis capybaras føler sig truet, flygter de altid i vandet.
  • Forventet levetid for vildsvinet er omkring ti år.