I detaljer

Anteater-profilen


Portræt

navn: Anteater
Andre navne: Næb pindsvin, Echidna
Latin navn: Tachyglossidae
klasse: Pattedyr
størrelse: 50 - 75 cm
vægt: 5 - 15 kg
alder: 30 - 50 år
udseende: gulbrun ryg, mørkebrun eller sort pels
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Myrer, termitter, regnorme
spredning: Australien, Ny Guinea, Tasmanien
oprindelig oprindelse: Oceanien
Sleep-vågne rytme: skumring aktiv
levested: Ørken, semi-ørken, høje bjerge, skovområder
naturlige fjender: Dingo
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Juli - august
drægtighed: 3 - 4 uger
kobling størrelse: 1 - 3 æg
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om anteateret

  • Echidna eller Echidna beskriver en fireartsfamilie i Kloakentiere.
  • I tysktalende lande er udtrykket næbsvin et almindeligt, der henviser til den lange snude af disse dyr.
  • Ud over den kortnæbede iguana eller trachyglossus aculeatus er der tre arter af langrød pindsvin eller Zaglossus.
  • Mens leveagtet for den langbækkede leguan er begrænset til Ny Guinea, beboer den kortnærede iglo ikke kun Ny Guinea, men også store dele af Australien og Tasmanien.
  • Da myr-pindsvin ikke stiller høje krav til deres levesteder, findes de i deres hjemlande overalt, hvor de finder tilstrækkelig mad. De er lige så hjemmehørende i ørkenregioner som i offentlige parker og skove. Langebæggede pindsvin beboer endda skovklædte områder i højder op til fire tusind meter.
  • Anteatere er rovdyr og lever af termitter og myrer eller orme. De når deres bytte med deres stærke gravkløer.
  • I hendes langstrakte mund er op til 18 tommer lange tunge- og hornplader i stedet for en tandprotese med tænder.
  • Den kortslutte pindsvin når en kropslængde på ca. 50 centimeter og en maksimal vægt på syv kilogram, hvor hannerne er lidt større end hunnerne.
  • De piskende pindsvin vejer op til 15 kg og har en kropslængde på op til 75 centimeter.
  • Myrens krop er dækket af op til tres centimeter lange rygsøjler, der er hule indeni og ofte hårede.
  • Ligesom ænder, har maur-pindsvin en brodder ved bagdelen, som ikke udskiller noget giftigt stof.
  • Pelsen er mørkebrun eller sort og varierer i længde afhængigt af arten.
  • Anthillae trækker sig tilbage til deres skjulesteder for at hvile og finder dem i huller i hule træstammer samt i huler eller sprækker.
  • Ligesom platypusen hører myrsvin til også de kloakale dyr. Selvom de er pattedyr, lægger de æg.
  • Kvinden lever tre til fire uger efter parring i juli eller august en enkelt, sjældent flere æg. Dette lægger det i en pose på maven, hvor de inkuberes i cirka ti dage.
  • Efter klækning forsynes de unge ikke med patter, men med et mælkefelt med mad.
  • Når de stadig blinde unger begynder at træne rygterne i en alder af cirka to måneder, skal de forlade mors taske og føres af hende til et godt beskyttet skjulested. Moren besøger hulen med få dage og plejer afkomet.
  • Efter syv måneder fravænkes det unge myreter endelig og forlader morens pleje i en alder af cirka et år.
  • Mens unge ofte fanges af dingoer, falder mange voksne ant-leguaner offer for vejtrafik.
  • Den maksimale forventede levealder for Kurzschnabeligel er omkring halvtreds, de af den langbækkede pindsvin maksimalt tredive år.