I detaljer

Fyrmarten - Ønsket plakat


Portræt

navn: Pine marten
Andre navne: Edelmarder
Latin navn: Martes martes
klasse: Pattedyr
størrelse: 40 - 50 cm
vægt: 1 - 1,7 kg
alder: 6 - 15 år
udseende: rødbrun eller mørkebrun pels
Seksuel dimorphism: let udtalt
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Amfibier, bær, insekter, gnavere, nødder, fugle, bløddyr
spredning: Europa, Lille Asien
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Løvskov, blandet skov
naturlige fjender: Rødrev, guldørn
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: ?
drægtighed: ?
kuldstørrelse: 2 - 4 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om fyrretræet

  • Furumarten eller Martes martes beskriver en lille rovdyr nummereret blandt de virkelige martens, der findes som en skovdrivende i Europa og mange vestlige lande i Asien.
  • Han lever udelukkende i den originale natur og i modsætning til sin nære slægtning, stenmarten, forbliver han ikke tæt på mennesket. Kun lejlighedsvis indtræder en fyrretræ i store parker.
  • Fyrmarten har en mørk rødbrun frakke med en gullig stor plet ved halsen og en mørk næse i modsætning til stenmarten.
  • Som de fleste martenarter er fyrretræet langstrakt og slank med korte lemmer og en busket lang hale.
  • Selvom han er lidt større end stenmarten, er hans kropsvægt lavere sammenlignet med dette. Kvindelige fyrmartner er lidt mindre og lettere end hannerne.
  • Vinterpelsen i fyrretræsgården er blød, tæt og silkeagtig, sommerfrakken meget grovere og kortere.
  • Furumarten er en fremragende klatrer, der jager i de høje træer og manøvrer fra gren til gren.
  • Dets kost består hovedsageligt af egern, fugle og deres bløddyr samt mus, voles, insekter, amfibier og snegle. Afhængigt af sæsonen er nødder, bær og frugt også vigtige fødekilder.
  • Han dræber sit bytte på få sekunder med en målrettet bid i nakken.
  • Han lever som alle martens ensomme og viser en udtalt territorial opførsel. Hans jagtområder er markeret med afføring, urin og sekretionen af ​​en kirtel beliggende i analområdet.
  • Den nattlige røver går på pension i løbet af dagen på sin skjulested i træhuler.
  • Efter parring i sommermånederne er der en dvale, dvs. det befrugtede æg hekker i livmoderen, men udvikler sig først efter vinteren.
  • Derfor kommer de unge dyr kun i det følgende forår, normalt i april til verden. De udvikler sig meget hurtigt og er uafhængige i en alder af tre måneder. De tilbringer imidlertid hele det første leveår i nærheden af ​​deres mor.
  • Træhartens forventede levetid er højst femten år.