Valgfri

Bee-Æderen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Bee-Æter
Andre navne: /
Latin navn: Merops apiaster
klasse: Fugle
størrelse: 24 - 30 cm
vægt: 50 - 60 g
alder: 10 år
udseende: farverigt fjerdragt (turkis, gul, rødbrun)
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Insectivore (insectivore)
mad: Bier, hveps, humler, sommerfugle, biller og Dragonfly
spredning: Syd- og sydøstlige Europa, Sydvestasien
oprindelig oprindelse: ?
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Åben landskab med træer og buske
naturlige fjender: Rovfugle, ræv, martens
seksuel modenhed: fra det andet leveår
parringssæsonen: Maj - juli
avl sæson: 20 - 22 dage
kobling størrelse: 5 - 8 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om bi-æderen

  • Bi-Æderen eller Merops apiaster beskriver en art, der er hjemmehørende i Europa inden for Rackenvögel, hvilket er umiskendelig af deres slående farverige fjerdragt.
  • Bibespiseren har en mørkerød kranium, en meget lysere pande og en lysegul hals og hage. I skarp kontrast er den grønblå mave, den sorte øje linje og spids næb og de sorte indrammede vinger. På bagsiden er der en gylden plet, fjedrene på halen og vingerne skimmer grønlig eller brunlig, når de udsættes for sollys.
  • Kvinder og mænd adskiller sig kun i deres størrelse fra hinanden. Hunnene er omkring 28 inches høje, hannerne er lidt mindre og meget lettere.
  • Som en vandrende fugl tilbringer bi-spiseren vintermånederne i Afrika og vender tilbage til sine europæiske yngleområder i foråret.
  • Det findes hovedsageligt i varme områder i det sydlige og sydøstlige Europa, men også hjemmehørende i Vestasien. Han er også mere almindelig i Tyskland og Østrig i dag.
  • Det beboer åbne eller i det mindste halvåbne landskaber med sparsom træ- og plantevækst, som tilbyder perfekte betingelser for dens jagtflyvninger.
  • Han er især glad for at sidde på døde grene, der tjener ham som et venterum.
  • I yngletiden forbliver han på stejle skråninger nær vand.
  • Bee-eater er en højt specialiseret jæger, hvis fødekilder er flyvende insekter som bier, hveps, humler, sommerfugle, biller og Dragonfly.
  • Han gnider giftigt bytte som hveps på en gren eller en sten, indtil giften presses ud af maven.
  • Bæ-spisere er ekstremt sociale fugle, der ofte sidder sammen på grenene og opdrætter i store kolonier.
  • I lempede vægger graver biæderen en ynglehule, der er op til firs centimeter dyb og kun få centimeter smal.
  • Efter fængslet i april og maj og den efterfølgende parring lægger kvinden op til seks æg og sjældnere også syv æg i stamkaviteten. Efter tre uger klekkes de unge fugle, som begge forældre får mad af i fire uger. Derefter lokkes de af forældrene fra avlshulen.
  • Mange bi-spisere og deres koblinger bliver offer for martens, rotter, vinger, vildsvin eller ræv eller er fanget af spurvehauks, hawks eller andre større fugle.
  • Bestande er faldet støt i de seneste årtier, da bier-spisernes redningsmuligheder ødelægges af byudvikling og grusminedrift.
  • Levealderen for bi-spiseren er omkring ti år.