I detaljer

Beaver - Ønsket plakat


Portræt

navn: Beaver
Latin navn: Castoridae
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 1 m
vægt: ca. 20 kg
alder: 6 - 10 år
udseende: mørkebrun
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Blade, blødt træ
spredning: Europa, Nordamerika, Asien
oprindelig oprindelse: Europa / Asien (europæisk bæver), Nordamerika (canadisk bæver)
Sleep-vågne rytme: skumring og natlig
levested: Flødende og stående farvande
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhedmed ca. 3 år
parringssæsonen: Februar - april
drægtighed: 100 - 105 dage
kuldstørrelse: 3 - 5 unger
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om beveren

  • Der er kun to forskellige arter af bæver: den europæiske bæver (hjemmehørende i Europa og Asien) og den canadiske bæver (udbredt i Nordamerika). Begge arter kan ikke parre sig med hinanden.
  • Beveren er under beskyttelse af arter. Det er strengt forbudt at fange eller jage bever.
  • I det 19. århundrede var beveren næsten udryddet. På grund af hans kød og pels blev han jagtet intenst. Gennem omfattende genbosættelsesprogrammer kunne beverens befolkning dog komme sig
  • Når beverne har fundet en partner, forbliver de sammen i en levetid.
  • I nærheden af ​​agerjord er beveren ikke en velkommen gæst, fordi den gennem sine bygninger sikrer oversvømmelse af marker.
  • Beverens frakke består af to lag: det øverste lag holder vandet ude og beskytter beveren mod vådhed. Den nedre frakke er særlig tæt og holder varmen tæt på kroppen.
  • Beavers skaber omfattende træslotte nær kysten, som de bruger som hus. Indgangen er under vand og derfor ikke tilgængelig for andre dyr. Skønt en fuldvokset bever næsten ikke har nogen rovdyr, ville dens unge på kysten være let bytte for rovfugle.
  • I beverens tarm lever særlige bakterier, der nedbryder en stor del af det spiste plantemateriale og gør det anvendeligt for beveren.