Andre

Bonobo - Ønsket plakat


Portræt

navn: Bonobo
Andre navne: Pygmy sjimpanse
Latin navn: Pan paniscus
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 80 - 90 cm
vægt: 30 - 60 kg
alder: 25 - 35 år
udseende: sort hud, sort hår, rødfarvet mund
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Frugt, blade, frø, insekter
spredning: Den demokratiske republik Congo
oprindelig oprindelse: Centralafrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Tropisk regnskov
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: omkring ti år gammel
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: 220 - 250 dage
kuldstørrelse: 1 cub
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om bonoboen

  • Bonoboen er en sjimpanseart og er en af ​​de store aber.
  • Sjimpansen skelner bonoboen, der også er kendt som "miniatyrchimpansen", frem for alt i sin statur og sin fredelige sociale opførsel.
  • Navnet dværgchimpans er vildledende, da bonoboen ikke er mindre, men kun slankere end sjimpansen.
  • Bonoboer betragtes som den sidste opdagede art af store aber, fordi de kun har været kendt i omkring halvtreds år.
  • Bonobos er hjemmehørende i de centrale og sydlige regioner i Den Demokratiske Republik Congo, hvor de hovedsageligt bor i sumpe og tropiske regnskove.
  • Dets navn, der gradvist fik accept på grund af det vildledende navn på miniature sjimpanse, stammer fra byen Bolobo, der ligger midt i landet.
  • Bonoboen når en kropslængde på højst 95 centimeter og en vægt på op til 60 kg, hvor hannerne er bygget lidt større og stærkere end hunnerne.
  • Det lille og runde hoved viser en let fremspringende underkæbe. I det sorte ansigt er især den lidt rødlige mund slående. Typisk for bonoboen er dens vækst i et sort afskåret sort hår. I modsætning til sjimpanser har bonobos også et sort ansigt.
  • Disse aber er betydeligt slankere sammenlignet med chimpanser og har meget længere lemmer.
  • Som aber er de børsteløs og bevæger sig på tobeds.
  • Bonoboer er daglige omnivorer, der lever af størstedelen af ​​blade og frugter, blomster, knopper og frø, insekter, især myrer og termitter og bløddyr.
  • De bliver i træerne såvel som på jorden for at se efter mad. Deres reder, hvor de trækker sig om natten og lejlighedsvis i løbet af dagen, bygger dem normalt på træer.
  • Bonobos bor sammen i kvindedominerede gruppeforeninger. I modsætning til chimpanser er samboerskabet af bonobos ekstremt fredeligt.
  • Bonobos bliver seksuelt moden efter omkring otte til ti år. Kvinden har en påfaldende rød og udtalt køns hævelse, når hun er klar til at pare sig.
  • Efter en drægtighedsperiode på ca. 250 dage fødes kun en unge, som holder sig i morens pleje i fire år, før den er klar til at parre sig igen efter fem år.
  • I det vilde når Bonobos en alder af op til 35 år, men kan være i fangenskab over 50 år gammel.