Andre

Brunbjørnen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Brunbjørn
Latin navn: Ursus arctos
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 2,6 m
vægt: 400 - 800 kg
alder: 20 - 30 år
udseende: lys til mørkebrun pels
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Carrion, bær, blade, fisk, græs, insekter, gnavere
spredning: Nordamerika, Eurasien
oprindelig oprindelse: Eurasia
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: Løvfrugt og nåletræ
naturlige fjender: nej
seksuel modenhed: mellem 4 og 6 år
parringssæsonen: Maj - juli
drægtighed: 7 - 8 måneder
kuldstørrelse: 1 - 3 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om brunbjørnen

  • Brunbjørnen eller Ursus arctos beskriver en art i bjørnen, der er opdelt i flere underarter afhængigt af dens distributionsområde. Disse varierer meget i størrelse og udseende.
  • Brunbjørne er hjemmehørende i Nord- og Østeuropa såvel som Nordamerika, Asien og Eurasien. I Vesteuropa og Nordafrika er brunbjørnen udryddet i årtier.
  • Den europæiske brunbjørn betragtes som den mindste af sin art, lever primært i Alperne, i nåletræer og løvskov i bjergene og i tundraen. Den når en skroglængde på højst to meter.
  • Anslået 10.000 brunbjørne lever stadig i Europa i dag, de fleste af dem i Rumænien, Rusland, Skandinavien, Østrig, Spanien, Italien, Frankrig og Tyrkiet.
  • Med en vægt på op til 800 kg er Grizzlys, der bor i Nordamerika og Kodiak-bjørnerne, de største repræsentanter for deres art og også de største jordfangere på jorden.
  • Afhængigt af underarten og fordelingsområdet, er brunbjørnerne også meget forskellige i pelsens farve. Disse spænder fra lys til mørkebrun til grå og en rødlig mørk blond.
  • Fælles for alle brune bjørne er den robuste fysik, den massive kraniet, den næppe synlige stubby hale og de lange og stærke lemmer.
  • Brunbjørne koloniserer forskellige levesteder og kan findes i åbent terræn og kystregioner såvel som i skove. Forudsætninger er kun en god madforsyning og egnede steder at holde dvale.
  • I vinterdvalen, der kan vare op til seks måneder, sover brunbjørnen med en langsommere puls og spiser ikke mad eller vand. Det forbruger udelukkende på dette tidspunkt af dens fedtreserver og giver hverken fæces eller urin.
  • Under dvalet fornyer huden sig på sålerne, som brunbjørnen hævder som eneste løbere.
  • Som rovdyr føder denne røver, der bor ensom eller i moderfamilier, hovedsageligt af plantemateriale, snegle, fisk og lilla. Han river sjældent husdyr som får, heste eller kvæg. Lejlighedsvis brune bjørner plyndre elveblest.
  • Efter en drægtighedsperiode på i alt ni måneder føder kvinden kun to til fire år, flere drenge, der tilbringer to år i plejen af ​​deres mor.
  • Afhængig af underarten er den forventede levetid for brunbjørnen mellem tyve og tredive år.