Valgfri

Jay - Ønsket plakat


Portræt

navn: Jay
Andre navne: Herald, Markwart, Waldhäher
Latin navn: Garrulus glandarius
klasse: Fugle
størrelse: 30 - 35 cm
vægt: 150 - 170 g
alder: 10 - 15 år
udseende: blå-sorte vingeovertræk, lyserød ryg og top, halefjer sort, hvid rumpe
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Korn, agern, små pattedyr, nødderfrugter, frugter, insekter
spredning: Asien, Europa, Nordafrika
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Løvfrugt, nåletræ og blandet skov
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: mod slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: April til juni
avl sæson: ca. 16 dage
kobling størrelse: 3 - 6 æg
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om jayen

  • Jay eller Garrulus glandarius beskriver en sangfugl, der tælles blandt korviderne, der er hjemmehørende i store dele af Europa, Asien, Mellemøsten og Nordafrika.
  • Det beboer løvfrugt, nåletræ og blandet skov samt offentlige parker og haver og kirkegårde. Ofte er han også gæst på fodringssteder i private haver.
  • Jays lever som deltagere, der afhængigt af distributionsområdet kan gennemføre både korte og lokale såvel som meget lange migrationer.
  • Med en kropshøjde på cirka 35 centimeter er kajen omtrent lige så stor som en Waldohrheule, en kestrel eller en krage. Han bringer i gennemsnit 170 gram på skalaerne.
  • Jayen er umiskendelig takket være sin slående fjerdragt. Frem for alt er de lyse blå og sorte stribede vingedæksler og den brunlig lyserøde ryg og top tydelige tegn på genkendelse. Den snehvide rumpe står i skarp kontrast til fjerdraget på maven, ryggen og vingerne. Halefjedrene er sorte som dele af vingerne, det korte næb og kinderne.
  • Jay skylder sit navn på sin særegenhed ved at lægge store forsyninger med agern og nødder i vintermånederne. Han skjuler disse på jorden på sit område. Nye træer vokser ud af mange af disse agern og nødder.
  • Imidlertid er kajen en altædende, der lever af forskellige nødderfrugter såvel som på frugter, korn og majs, fuglefrø og forskellige insekter og deres larver, larver, orme og snegle. Lejlighedsvis mister kajen også æg og rede af andre fugle eller en mus.
  • Jay har også mange rovdyr. Især mange unge fugle falder byder for krager, Uhus eller forskellige rovfugle.
  • Hanner og hunner slutter sig sammen for at danne monogame sæsonkvier og klækker hvert år et reden, der består af tre til seks æg.
  • Det flade reden ligger højt oppe i et træ og er blødt polstret med mos. De unge fugle tilbringer de første tre uger af livet i reden og fodres af begge forældre. Selv efter at de har flyvet ud, forbliver de i deres forældres pleje i nogen tid.
  • Den forventede levealder for jayen er omkring femten år.