I detaljer

Grævlingen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Badger
Andre navneFotos: Europæisk grevling
Latin navn: Melinae
klasse: Pattedyr
størrelse: 50 - 80 cm
vægt: 5 - 20 kg
alder: 10 - 15 år
udseende: sort og hvidt stribet hoved
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Bær, insekter, snegle, frugt, orme, frø
spredning: Asien, Afrika, Europa, Nordamerika
oprindelig oprindelse: Europa
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Vådområder, løvfældende og blandede skove, vådområder
naturlige fjender: Fox, Wolf
seksuel modenhed: med det andet / tredje leveår
parringssæsonen: ?
drægtighed: 45 dage
kuldstørrelse: 1 - 5 unger
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om grevlingen

  • Grævlingen eller melinaen beskriver en martensgruppe af rovdyr, der indeholder flere arter.
  • Inden i grevlingerne skelnes der mellem den europæiske og den amerikanske grevling, honninggrevlingen, den malaysiske stankgrevling og soltaket, afhængigt af distributionsområdet.
  • Grævlinger er hjemmehørende i Nordamerika, store dele af Asien, Afrika og Europa.
  • Den europæiske grævling eller melesmeles betragtes som den største martens i Centraleuropa. Den findes i alle europæiske lande med undtagelse af det sydlige Italien og Korsika, nogle Middelhavsøer og Island og lever i sparsom løvfældende og blandede skove, vådområder og kuperede landskaber på steder op til 2000 meter. Han stopper sjældent i nærheden af ​​menneskelige bosættelser.
  • Den europæiske grævling når en kropslængde på op til halvtreds centimeter og en maksimal vægt på tyve kg.
  • Det mest markante træk ved grevlingen er de sorte striber på det hvide hoved, der løber fra snuten til øjnene til ørerne. Resten af ​​grevlingens frakke er mørkegrå på ryggen, dyb sort på maven.
  • Grævlingen har en fyldig fysik med korte lemmer og en konisk kranium med en lang snute og runde, små og fremspringende ører.
  • Grævlingen er et ekstremt genert og natligt dyr, der trækker sig tilbage i løbet af dagen i sit jordarbejde. Han er loyal over for lokationen, men ikke territorial.
  • Området dækker over hundrede hektar og er markeret med urin.
  • Grævlinger er strengt monogame og lever sammen i livslange solide parforhold. Sammen med de unge danner de familieforeninger, der skaber enorme taggraver under jorden. Disse kan bestå af flere hundrede kamre og gangar.
  • I meget frostige vintre trækker grævlingerne sig tilbage til hustagene og holder dvale.
  • Grævlingen er en omnivore, der hovedsageligt foder vegetarisk. Han foretrækker frø, frugt, svampe, bær og rødder, men jager også efter insekter, små gnavere, krybdyr, snegle og orme. Han sanser sit bytte ved at bruge sin fremragende lugtesans.
  • Efter parring i midtsommer fødes de oprindeligt blinde unger i foråret og ammes i to måneder. Mandlige unge forlader normalt familien efter ca. et år.
  • Grævlingernes forventede levetid er op til femten år.