Generelt

Dingo - Ønsket plakat


Portræt

navn: Dingo
Andre navne: Vilde hund
Latin navn: Canis lupus dingo
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 120 cm (hoved-skroglængde)
vægt: 10 - 20 kg
alder: 8 - 10 år
udseende: kort, guldbrun frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: små pattedyr, pungdyr, insekter, gnavere
spredning: Australien, Thailand
oprindelig oprindelse: Australien
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Semidesert, Desert, Tropiske regnskove
naturlige fjender: Sjakal, slanger
seksuel modenhed: omkring det andet eller tredje leveår
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: 60 - 70 dage
kuldstørrelse: 1 - 10 unger
social adfærd: Enedyr / pakkedyr
Fra udryddelse: nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om dingo

  • Dingo hører til familien af ​​ulv og sjakallignende og er nu en vild, tidligere tam hund i forskellige regioner og landskaber i Australien.
  • Han bor i mandlige dominerede pakker inden for et udpeget jagtreservat og findes i ørkener og bjergskove såvel som i tropiske områder.
  • Hans nøjagtige oprindelse undersøges først klart i dag, fordi der til hans afstamning findes forskellige teorier. Det antages, at han kom med sejlere fra Asien til Australien, og det er ikke klart, om disse hunde tjente mennesker som kæledyr eller kødleverandører på det tidspunkt.
  • Arkæologiske fund beviser imidlertid, at Dingo levede i tæt forhold til aboriginerne for flere tusinde år siden.
  • Grundlæggende kaldes alle australske-baserede vilde hunde dingoes. Hybrider med husdyr har dog skabt mange hybrider, der i stigende grad erstatter den renrasede dingo.
  • Antagelsen om, at han oprindeligt kommer fra Sydøstasien, er tæt, fordi Dingo ligner meget husdyrene der. Med en kropslængde på cirka 120 centimeter og en skulderhøjde på tres centimeter bringer han med sin slanke status højst 20 kg på skalaerne, de hanlige dyr er betydeligt tyngre og større end hunnerne. Dingoes spredt i de centrale områder og i den sydlige del af landet er lidt mindre og mere følsomme end dem, der bor i det nordlige Australien.
  • Den korte og tætte pels på dingo vises i den typiske rødlig til sandbeige farve med hvide markeringer på brystet, lemmer og hale og busket i halen. Sjældnere er dingoer med brun, sort eller hvid pels.
  • Dingoer har en bred og langstrakt kranium med lodrette, trekantede ører og en konisk og lang snute.
  • Afhængigt af de klimatiske forhold i deres levesteder er dingoer dag eller nat aktiv.
  • Dingoen feeds som en kødædende af forskellige dyr. Dets bytte spektrum spænder fra større insekter til kvæg, hvorved i store dyrearter normalt kun de unge dyr kan plyndres. Fordi han ofte angriber besætninger af husdyr, klassificeres dingo af australske landmænd som en skadedyr.
  • Hans ofre dræbes af dingo med en bevidst bid i nakken.
  • I pakningen er det kun alfahannen, der normalt må parre sig med hunnerne. Efter en drægtighedsperiode på cirka to måneder føder kvinden flere hvalpe. Et kuld kan bestå af op til ti unger.
  • Disse bliver passet af moderen i højst seks måneder, før de lærer at jage uafhængigt og forlade deres pakke efter et år.
  • I naturen er dingoer i gennemsnit ti år gamle.
  • Med konsekvent socialisering kan et dingo blive ekstremt kærligt og filantropisk. Til holdningen som kæledyr i den rigtige forstand er han imidlertid ikke egnet, fordi han ville rive på grund af dens uafhængighed på grund af igen og igen. Holdningen er forbudt i Europa, men er almindelig i Australien i mange regioner.