I detaljer

Dodo-profilen


Portræt

navn: Dodo
Andre navne: Dronte, Doudo, Dudu
Latin navn: Raphus cucullatus
klasse: Fugle
størrelse: ca. 1 m
vægt: op til 20 kg
alder: ?
udseende: blågrå fjerdragt
Seksuel dimorphism: ?
Ernæring typen: Frugt Æder (frugivor)
mad: Frugt
spredning: uddød
oprindelig oprindelse: Mauritius, La Réunion
Sleep-vågne rytme: ?
levested: Regnskov
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: ?
parringssæsonen: ?
kobling størrelse: 1 æg
Fra udryddelse: Uddød
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om dodoen

  • Dodo eller Raphus cucullatus beskriver en uddød fugleart, der blev talt blandt duerfamilien og var baseret i Mauritius og Réunion, to øer beliggende i Det Indiske Ocean.
  • Levende eksemplarer af denne art blev sidst rapporteret i 1690, så forskere har defineret dette år som datoen for den endelige udryddelse.
  • Oprindelsen af ​​hans navn er stadig ukendt. Formuleringer antyder, at "Dodo" stammer enten fra det portugisiske ord "doudo", som betyder "simpleton", eller kommer fra hollandsk.
  • Dodoen er blevet udryddet af mennesker. Som en flyveløs, noget fyldig fugl, der ikke kendte nogen fjender inden ankomsten af ​​de europæiske sejlere og derfor ikke havde udviklet nogen forsvarsmekanismer, blev jaget af folket først som en potentiel kødleverandør. Kødet viste sig imidlertid at være harskt, hårdt og derfor uspiseligt. Nybyggerne begyndte derfor at spise de æg, der blev lagt i reden på jorden og fodre dem med deres husdyr. Selv rotterne, der havde rejst på søfarendes skibe, tjente Dodos æg som en kilde til mad. 180 år efter ankomsten af ​​de første europæere til Dodos hjem var denne fugl forsvundet fuldstændigt.
  • Da Dodo ikke havde nogen naturlige rovdyr, var hans æg ikke forklædt, men af ​​en slående gul farve.
  • Dodoen var omtrent på størrelse med en svane, cirka en meter høj. Ifølge nutidige beretninger havde dodoen en blågrå fjerdragt, en næb femogtyve inches bred, bred og let bøjet foran og små vinger.
  • Derudover havde dodoen på halen en lys og krøllet buffer.
  • Hvorvidt de billedlige repræsentationer af den overvægtige og lidt klodsede fugl faktisk svarer til virkeligheden, kan ikke verificeres i dag. Forskere har mistanke om, at Dodos kan have haft sæsonbetonet fedt eller overfodring i fangenskab.
  • Den kraftige nedgang i Mauritius-baserede calvaria træer har længe været forbundet med udryddelse af dodoen. Fuglen antages at have været det eneste dyr, der kunne knække den hårde skal på kalvarium nødderne. Da Dodo udskiller de fordøjede frø af disse træer med fæces, var han formodentlig involveret i reproduktionen af ​​calvaria eller "dodo træer".
  • Foruden de kalvarie nødder, fodrede dodoen som en planteeter og andre frø, frugter og nødder.
  • Dodoen fik international berømmelse som karakter i Lewis Carrolls "Alice's Adventures in Wonderland".