Andre

Elefanten - Ønsket plakat


Portræt

navn: Elefant
Latin navn: Elephantidae
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 3,5 m
vægt: 3000 - 5000 kg
alder: 30 - 60 år
udseende: grå
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Planter, blade, græs, træ
spredning: Afrika og Asien
Sleep-vågne rytme: dagligt / natligt
levested: Steppe, savanne, regnskov
naturlige fjender: Løve, tiger
seksuel modenhed: ca. 10 år
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: 20 - 22 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om elefanten

  • Afrikanske og asiatiske elefanter skelnes let ved deres ører. Den afrikanske elefant bor i varmere områder og har derfor betydeligt større ører (se billede), hvorigennem han kan afgive overskydende kropsvarme.
  • Elefanter kan ikke svede.
  • Elefanter kommunikerer via (uhørlige for mennesker) infrasoundlyde. På denne måde kan elefanter tale med hinanden over lange afstande (mere end 10 km).
  • På grund af dens brænder trues elefantbestanden af ​​jægere. De dyrebare elfenben scorer på de sorte markedspriser på flere tusinder af euro.
  • Elefanter tilbringer det meste af deres dag med at fodre. Dette er også nødvendigt, fordi en fulldyrket elefant skal spise mellem 150 og 250 kg hver dag.
  • Hvis en elefant dør af flokken, sørger de andre elefanter over den i flere dage. Ofte vender en elefantbesætning tilbage selv efter år til den afdøde elefants sted.
  • Kun de kvindelige elefanter danner besætninger sammen med deres unge. Som enevænder støder mændene kun i parringssæsonen til flokken.
  • En gruppe elefanter har normalt ingen naturlige fjender at frygte. Kun i exceptionelle tilfælde (syge eller især unge elefanter) lykkes løven eller tigeren at fange en elefant.
  • Ved fødslen vejer en ung elefant allerede godt over 100 kg. Derfor føder de fleste elefanter kun en kalv pr. Kuld.
  • Uddannelsen af ​​unge elefanter overtages af hele gruppen.
  • Elefantens bagagerum består af over 40.000 muskler og tjener elefanten som næse og gribeorgan.