Andre

Emu-profilen


Portræt

navn: Emu
Latin navn: Dromaius
klasse: Fugle
størrelse: 1,2 - 1,5 m
vægt: op til 50 kg
alder: op til 20 år
udseende: Brun, grå og sort fjerdragt mulig
Seksuel dimorphism:
Ernæring typen: Herbivore (herbivor) / Fruiteater (frugivor)
mad: Frugt, blade, græs, frø
spredning: Australien
oprindelig oprindelse: Australien
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: helst åbne græsarealer
naturlige fjender: Dingo, ræv
seksuel modenhed: omkring tre år gammel
parringssæsonen: November - januar
avl sæson: 55 - 60 dage
kobling størrelse: 10 - 25 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om Emuen

  • Emu eller Dromaius novaehollandiae er en flygeløs ratite, hvis levesteder er begrænset til Australien. Engang var der to andre underarter ud over Emu, som er blevet uddød i over 150 år. Således er emu i dag den eneste levende art i sin slægt.
  • Emus er udbredt i Australien, med undtagelse af den østlige kyst og nogle tæt skovklædte områder i nord, og sommetider nær menneskelige bosættelser. De foretrækker at leve i åbne græsarealer, tørre ørkener og eukalyptuskove.
  • Emus er også blevet avlet på gårde i deres hjemland i cirka tre årtier, fordi både deres kød og deres æg, deres hud og fjer er kommercielt udnyttet og forarbejdet.
  • Størstedelen af ​​dagen bruger Emus som en ensom på udkig efter mad. De er ikke lokaliserede omnivorer, der hovedsageligt lever af græs, frugt, bær, blade, frø og urter, men ikke foragt forskellige insekter og bløddyr.
  • I løbet af lange vandreture, når fødevaremangel forekommer, samles emuer i enorme grupper på flere tusinde dyr og strejfer rundt i landskabet for at udvikle nye madkilder. I disse migrationer skal Emus ledes af vejret, fordi de generelt bevæger sig til det sted, hvor de finder nedbørsområder.
  • Emus bliver cirka halvanden meter høj og kan nå en maksimal vægt på 50 kg.
  • I tilfælde af emus er hunnerne betydeligt større og tungere end hannerne.
  • Deres bittesmå vinger er kun mellem ti og tyve centimeter lange og er stort set ubrukelige. Af denne grund er emuer de eneste fugle i verden, der har udtalt muskler på kalvene, hvilket tillader dem at hoppe over to meter.
  • Slående er emuets fjerdragt, der minder mere om hår på hovedet end på fjer. Dette skyldes det faktum, at fjerne på Emu ikke vokser fra deres egne rødder, ligesom med andre fugle, men hænger fra to dæksler. Det løst arrangerede, brungrå mønstrede fjerdragt på skroget ligner lidt lurvet pels og beskytter fuglen i løbet af dagen mod den stærke UV-stråling.
  • Som med strudsen, den fjerne slægtning fra Emus, tager han også sig af æg og yngle hos disse fugle. Efter at de sort-hvid-stribede kyllinger er klækket ud og forlader reden, forbliver de i umiddelbar nærhed af deres far i cirka seks måneder og plejer dem med hengivenhed.
  • Mange unge emuer bliver offer for rovfugle, ræve og dingoer i de første leveår.
  • Emus er omkring tyve år gamle i naturen, deres forventede levetid er meget højere i fangenskab.
  • Ud over kenguruen betragtes emus for at være et vigtigt nationalt dyr i Australien, der er opkaldt efter lokaliteter, bjerge og farvande samt mad, øl og magasiner.