Generelt

The Fennek (ørkenen ræv) - Ønsket plakat


Portræt

navn: Fennek
Andre navne: Desert Fox
Latin navn: Vulpes zerda
klasse: Pattedyr
størrelse: 30 - 40 cm
vægt: 800 - 1400 g
alder: 6 - 15 år
udseende: sandbrun frakke
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Firben, gnavere, rodknolde, fugleæg
spredning: Nordafrika
oprindelig oprindelse: Nordafrika
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Halvørken, ørken
naturlige fjender: Hyena, sjakal
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Januar - februar
drægtighed: ca. 50 dage
kuldstørrelse: 2 - 4 unger
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Fennek

  • Fennek eller Vulpes zerda betragtes som den mindste repræsentant blandt hjørnetænderne og kaldes på grund af dens foretrukne levesteder også kaldet ørkenrev.
  • Den beboer udelukkende sand ørkener i store dele af Nordafrika, hvor den findes i hele Sahara.
  • Fennek er en slank figur med en busket hale, et petite hoved og lange lemmer.
  • Det mest slående træk ved Fennek er utvivlsomt hans store ører, der ser store ud i forhold til hans lille krop og udgør tyve procent af hele kropsoverfladen. Mens Fennek's hovedkropslængde maksimalt er kun fire tommer, er de spidse ører op til over ti centimeter lange.
  • De store ører er fremragende varmeregulatorer og frigiver overskydende varme til miljøet.
  • Frakken af ​​Fennek forekommer sandbrun og har ofte en rødlig eller grålig farvetone. Den ventrale side er markant lysere end resten af ​​kroppen.
  • Så Fennek ikke kan synke ned i sandet, sidder små hårpuder mellem ballerne på poterne. Disse beskytter ham også mod at brænde sig selv i sandet opvarmet af den lysende sol.
  • Fenneks trækker sig om dagen i bygninger, der graver dem overfladisk i sandet.
  • Først om aftenen foder de. Som omnivore fanger de hovedsageligt gnavere, insekter, fugleæg og små krybdyr, men foragter ikke frugt og knolde.
  • Fenneks er meget sociale og legede dyr, der lever sammen i familieforeninger. Disse består af en mand og hun og deres unge af det sidste kuld.
  • Parringen finder sted fra januar eller februar, så snart kvinden viser parathed.
  • Efter en drægtighedsperiode på 50 dage i gennemsnit føder kvinden flere hvalpe, blinde født to eller tre gange om året.
  • De ammes af moderen i mere end tre måneder, men begynder at spise faste fødevarer tidligt. De bliver hos forældrene, indtil kvinden kaster igen.
  • Hunn og unge forsvares modigt og fodres af hannen.
  • Lejlighedsvis bliver Fenneks hyener, sjakaler og vilde hushunde offer. Da de imidlertid kan løbe meget hurtigt, bliver de meget sjældent fanget.
  • På trods af menneskers forfølgelse betragtes lagerantallet som stabilt.
  • I fangenskab kan Fenneks leve op til femten år. I naturen i højst ti år.