Oplysninger

Haren - Karakteristika


Portræt

navn: Hare
Andre navne: Europæisk kanin
Latin navn: Lepus europaeus
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 40 - 70 cm
vægt: 2 - 6 kg
alder: op til 12 år
udseende: lys til mørkebrun pels, lettere bukhule
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Græs, blade, urter, rødder
spredning: Europa, Asien, Australien, Nordamerika
oprindelig oprindelse: Europa
Sleep-vågne rytme: skumring og natlig
levested: åbne eller halvåbne landskaber
naturlige fjender: Ræve, hund, kat, rovfugle, ravn, krage
seksuel modenhed: mod slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: Februar - oktober
drægtighed: 40 - 42 dage
kuldstørrelse: 1 - 5 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om haren

  • Haren eller Lepus europaeus beskriver en pattedyr i Leporidae eller hare, som i dag er udbredt på mange kontinenter.
  • Haren oprindeligt hjemmehørende i Spanien, Italien og Grækenland blev naturaliseret som et populært jagtdyr i hele Europa.
  • Da nogle eksemplarer også blev udsat i Amerika, Australien og New Zealand, er haren nu også hjemme i høje bestande der.
  • Den europæiske hare beboer primært åbne landskaber i Europa, omkranset af tæt buske og hække, såsom enge, marker eller marker. I Amerika og Australien findes den også i tørre stepper og på klitter.
  • Han elsker varme og tørre pletter med en vid udsigt.
  • Hassen Sassen ryster ned i jorden, små depressioner, hvori han trækker sig tilbage i fare og forbliver der ubevægelig.
  • Haren er et meget nøjagtigt dyr og mest aktivt i skumringen og om natten.
  • Markharer kan veje mere end seks kilogram og har en mørkebrun farve om sommeren og en grålig frakke om vinteren.
  • Deres mest markante kendetegn er dem, der kaldes Löffler, op til femten centimeter lange ører.
  • På flugt kan markharer nå hastigheder på op til firs kilometer i timen og ramme krogen for at undslippe deres forfølger.
  • I avlssæsonen, der forekommer i Europa mellem februar og oktober, august, kan der også observeres harer i løbet af dagen.
  • Haren har ved placeringen af ​​sine øjne en panoramaudsigt på næsten 360 grader, selvom han er kortsynet.
  • Markharer lever hovedsageligt af knopper, urter og græs.
  • Når grødet er fordøjet, forbruger haren det en anden gang efter udskillelse for at imødekomme sit vitamin B1-krav.
  • Tre til fire gange om sæsonen føder kvinden op til fem unge pr. Kuld, som allerede er fuldt udviklet og reden-opdrættere.
  • Harens levealder i naturen er op til tolv år, hvor mange eksemplarer allerede er blevet offer for rovdyr i det første leveår.
  • Især ræve, rovfugle, ravne, katte og vilde hunde jager efter brune harer. På grund af de moderne landbrugsmetoder er dens levesteder truet mange steder i dag, fordi den intensive rydning fører til, at de ikke finder flere skjulesteder.