Andre

Greenfinch - Ønsket plakat


Portræt

navn: Greenfinch
Andre navne: Greenling
Latin navn: Chloris chloris
klasse: Fugle
størrelse: 14 - 16 cm
vægt30 g
alder: 5 år
udseende: gulgrøn fjerdragt
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: foretrækker såfrø (granivor)
mad: Frø
spredning: Europa, Asien, Nordafrika
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: uspecifik
naturlige fjender: Kat, marten, ørnugle
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: April - juni
avl sæson: 13 - 14 dage
kobling størrelse: 3 - 6 æg
social adfærd: sværmende
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om grønfink

  • Den grønne fink, også kaldet greenling eller Chloris chloris, beskriver en sangfugl inden for de passerine fugle, der er hjemmehørende i hele Europa, i store dele af Asien og i Nordafrika.
  • De grønfink, der bor i Centraleuropa, Sydvestasien og Afrika, er fugle, der er bosiddende. Kun de populationer, der befolker Nordeuropa, overvintrer i varmere regioner.
  • Med en kropshøjde på gennemsnit femten centimeter er den grønne fink næsten lige så stor som den almindelige husmus.
  • Det skylder sit navn til det overvejende gulgrønne fjerdragt, der krydses af hannerne på toppen og hovedet af grå områder.
  • Hunnene er imidlertid meget kedelige og farvede brunlige.
  • Greenfinch har en skarp og ekstremt stærk næb.
  • Hannerne kan også let genkendes af de lysegule vingemarginer.
  • Greenfinches bebor åbne landskaber, glades og skovkanter og findes ofte i menneskelige bosættelser. De kan lide at bo på kirkegårde og offentlige parker og haver og kommer lejlighedsvis i private haver. Især om vinteren observeres de ofte på fodringssteder.
  • Deres kost består hovedsageligt af bær, frø og knopper. Om sommeren bliver larverne ikke spredt, om vinteren tager grønfinker at tage fuglemad, såsom titmice dumplings.
  • Avlssæsonen for grønfinker strækker sig fra begyndelsen af ​​april til slutningen af ​​juni. Som regel klækkes to æg pr. Sæson.
  • Reden er godt skjult i krat, buske, træer og tætte hække.
  • I den lægger hunnen mellem fire og seks æg, som derefter inkuberes alene i cirka to uger. I løbet af denne tid forsynes den med mad af hannen.
  • Efter udklækning fodres kyllingerne af begge forældre.
  • Mange unge grønfinker overlever ikke det første år, da de falder bytte for katte, skyer, spurvehauke, vandrefalk eller martens.
  • Den maksimale levealder for grønfinker er fem år.