Oplysninger

Gorilla - Ønsket plakat


Portræt

navn: Gorilla
Andre navne: Lowland Gorilla
Latin navn: Gorilla
klasse: Pattedyr
størrelse: 1,40 - 1,70 m
vægt: 100 - 200 kg
alder: 20 - 40 år
udseende: sort frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: for det meste blade
spredning: Centralafrika
oprindelig oprindelse: Centralafrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Regnskov
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: 6 - 10 år
parringssæsonen: året rundt
Trageeit: 8 - 9 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: gruppebygning
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om gorillaen

  • Gorillaer er de største levende aber.
  • Fra tolvårsalderen er modne mænd kendt som sølvbakker på grund af deres sølvgrå pelsfarve.
  • Som hos mennesker tager den gennemsnitlige drægtighed 8-9 måneder. Tvillinger eller endda tripletter er den absolutte undtagelse. Som regel producerer en graviditet kun en unge.
  • En mandlig gorilla (200 kg) kan blive dobbelt så tung som en kvindelig gorilla (100 kg).
  • De fleste gorillaer bor i mellemstore grupper på fem til tyve personer. En gruppe består af en voksen mand, flere hunner og deres afkom.
  • I øjeblikket anslås den samlede befolkning til omkring 90.000 gorillaer. Den vestlige lavland Gorilla er den største art med 80.000 individer, bjerggorillaen med næsten 1.000 dyr den mindste.
  • Hvis der sker en magtændring i en gorillagruppe, dræber den nye klanchef alle de unge gorillaer for at være i stand til at fader afkom selv med hunnerne.
  • Gorillaer er planteetere og fodrer næsten udelukkende med løv. Lejlighedsvis også frugter, undtagelsesvis også insekter indtages.
  • Gorillaer har praktisk taget ikke brug for at drikke vand. Over 90% af det daglige vandbehov kan optages gennem mad.
  • Mange gorillaarter er kritisk truede. På den ene side skyldes dette intensiv jagt, på den anden side det faldende habitat.
  • Gorillaer hører til aber med orangutanger og sjimpanser.