Andre

The Gibbon - Ønsket plakat


Portræt

navn: Gibbon
Latin navn: Hylobatidae
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 90 cm
vægt: 4 - 12 kg
alder: 15 - 25 år
udseende: afhængigt af arten
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor) / frugt eater (fruktivor)
mad: Blade, frugt
spredning: Sydøstasien
oprindelig oprindelse: Kina
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Tropisk regnskov
naturlige fjender: Store katte
seksuel modenhed: omkring ti år gammel
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: ca. 210 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om gibbon

  • Gibbons beskriver en familie på fire slægter, der er kendt under navnet Hylobatidae og er opdelt i tolv arter.
  • Båndene hører til de store aber eller Hominoidea og er inden for denne superfamilie, den største og mest artsrige gruppe.
  • Gibbons er hjemmehørende i store dele af Sydøstasien, hvor de kun findes i de tropiske regnskove. På grund af deres unikke fysik er de perfekt tilpasset et liv i de høje trætoppe.
  • Med sine langvarige arme bevæger gibbonet sig fra sving til gren i høj hastighed. Denne bevægelse omtales i jargonien som brachiation. Han er langt den mest smidige akrobat blandt alle de arter, der bor i træerne, fordi det næsten ser ud til, at han ikke vil shimmy men flyve.
  • Ud over de længste arme blandt alle slags aber giver hans lave kropsvægt ham også mulighed for at svinge gennem trætoppene med lynhastighed.
  • Afhængigt af arten vejer bånd kun mellem fire og tolv kg med en maksimal højde på halvfems centimeter. De er børsteløs som alle aber. Deres tætte pels vises i forskellige nuancer af brun, grå eller sort afhængigt af arten.
  • På jorden bevæger sig bånd, som alle aber, på tobeds, og forlader sjældent beskyttelsen af ​​træerne.
  • Når de er tørstige, slikker de kondens fra blade og søger efter små grenmuler, hvor vandet samles.
  • Bånd danner små familiegrupper, der normalt ikke omfatter mere end seks dyr og består af de monogame forældre og deres killinger. Når mænd og kvinder har fundet hinanden, forbliver de sammen i mange år, nogle gange endda for livet. Blandt pattedyr er sådant familieliv kun kendt hos omkring tre procent af alle arter.
  • Et par vokser fortsat hvert andet til tre år. Det unge dyr er kærligt taget hånd om af både mor og far og tilbringer det første leveår i forældrenes tætte pels.
  • Familiegruppen opererer på et område på 20 til 50 hektar, forsvaret mod indtrængende. Området er hovedsageligt kendetegnet ved den karakteristiske og gennemtrængende vokal, som båndene udfører i duet.
  • Gibbons tilbringer det meste af dagen i træerne på udkig efter mad. Selvom de er altetende, lever de hovedsageligt af frugter og blade, men kun meget sjældent fanger de også små fugle, fugleæg, edderkopper eller insekter.
  • I naturen når Gibbons en alder på ca. 25 år, men kan blive markant ældre i menneskelig forældremyndighed.
  • På grund af udtømningen af ​​deres levesteder og krybskytteri trues nogle arter, såsom sølvgibbon, i dag med udryddelse.