Generelt

The Great Blue Heron - Wanted Poster


Portræt

navn: Grå hegre
Andre navne: Heron
Latin navn: Ardea cinerea
klasse: Fugle
størrelse: 0,9 - 1 m
vægt: 0,8 - 2,0 kg
alder: 20 - 35 år
udseende: gråhvid fjerdragt, sorte vinger, gul-orange næb
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: fortrinsvis fisker (piscivor)
mad: Fisk, frøer, insekter, krebsdyr, fugleæg
spredning: Europa, Asien og Afrika
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: i nærheden af ​​stående og rindende farvande
naturlige fjender: Marten, Milan, raven
seksuel modenhed: efter det andet leveår
parringssæsonen: Marts - juni
avl sæson: 24 - 26 dage
kobling størrelse: 4 - 5 æg
social adfærd: Ensom- eller kolonidannende
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den grå hegre

  • Den grå hegre, også kaldet hegre eller Aredea cinerea, beskriver en vandrende fugl, der er udbredt i Europa, Asien og Afrika.
  • Afhængigt af fordelingsområdet er det enten en stand eller en trækfugl, og nogle befolkninger lever også som deltager.
  • Grå hegre koloniserer forskellige levesteder fra Nordeuropa til Sydafrika, men de mangler i ørkener, tundra og stepper såvel som i bjergene.
  • De forbliver altid tæt på farvande, der kan være både kystnære og indre. De er især almindelige i lavvandede søer, sivbælter, damme, sumpe, søbredder og oversvømmelsessletter.
  • Den grå hegre kan ofte ses på strande, i salt marsk og i mangrover.
  • Lejlighedsvis kommer grå hegre også ind i haver, når der er damme, der er befolket med fisk.
  • Som alle passagerfugle er den grå hegre slank og har en lang hals og lange ben.
  • Han når en kropslængde på cirka en meter og bringer en maksimal vægt på to kg på vægten.
  • Hanner og hunner er ikke forskellige i udseende.
  • Den grå hegre skylder sit navn på sin overvejende aske og lysegrå fjerdragt. Kun toppen af ​​hovedet og panden og buer på kroppen forekommer hvidt.
  • Med sin lange gulaktige pincet næb er den grå hegre perfekt tilpasset sin jagtstil på lavt vand.
  • Dets mad består hovedsageligt af små fisk og padder, samt krabber, vandslanger og myrer. Også forskellige insekter, mus, rotter og æg og kyllinger fra andre fuglearter er fanget.
  • Grå hegre lever for det meste som ensomme, men kan også gå sammen til små flokke med stor madforsyning og jage sammen.
  • Avlssæsonen for den grå hegre strækker sig fra marts til juni.
  • Hann og kvinder slutter sig sammen og danner for det meste monogame par og avler fra det andet leveår.
  • Hunnen lægger fire eller fem æg i reden, som normalt ligger højt oppe i et træ. Fra disse klekkes de unge fugle efter ca. 25 dage.
  • De unge fugle bliver kastet i reden i to uger, hvorefter de er på egen hånd.
  • Den maksimale levealder for den grå hegre er 35 år.
  • Næsten halvfjerds procent af de unge grå hegre overlever ikke de første seks måneder, da de falder som hekkede martens, Uhus, korvider, ræve eller ørne.