Valgfri

The Green Woodpecker - Ønsket plakat


Portræt

navn: Grøn spætte
Andre navne: Grasspecker, Erdspecht
Latin navn: Picus viridis
klasse: Fugle
størrelse: 22-30 cm
vægt: 150 - 190g
alder: 4 - 7 år
udseende: røde hovedfjedre, mørkegrønt ryg fjeder
Ernæring typen: Insectivore (insectivore)
mad: Myrer, flyvende insekter, insektlarver
spredning: Asien, Europa
oprindelig oprindelse: Centraleuropa
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Løvskov, blandede skove, frugtplantager, parker
naturlige fjender: Hawk, marten, eagle ugle
seksuel modenhed: senest i en alder af to
parringssæsonen: Februar - april
avl sæson: 12 - 18 dage
kobling størrelse: 4 - 6 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den grønne spætte

  • Den grønne spætte eller Picus viridis beskriver en art inden for hakkespetten.
  • Det er hjemmehørende i store dele af Europa og Asien og kan findes i næsten ethvert land på det europæiske kontinent, fra De Britiske Øer til Iran.
  • Den grønne hakkespætte indeholder hovedsageligt let løvfældende og blandede skove, frugtplantager og skovkanter, åbne landskaber med trævækst, store parker og haver og landbrugsjord.
  • Den største bestand af grønne hakkespetter er blevet bevist i Frankrig, og det anslås, at der bor mellem 40.000 og 50.000 avlspar i Tyskland.
  • Den grønne spætte skylder sit navn til fjerdet, der vises på ryggen i en mørk olivengrøn. Den ventrale side er lysegrøn til grønlig grå. Slående genkendelige træk er det signalrøde hoved, kindflekken og nakkeområdet, den sorte maske i ansigtet og de karakteristiske, brunlige plettede fjerfjedre.
  • Grønne hakkespetter når en kropslængde på op til 30 centimeter og et vingespænd på cirka en halv meter.
  • Kvinder og mænd er ikke forskellige i udseende eller størrelse.
  • Som daglige og dybest set meget levende fugle ser grønne hakkespetter hovedsageligt efter deres mad på jorden, der hovedsageligt består af myrer, men også andre krybende insekter samt myg og fluer, orme, frugt og bær.
  • Myrerne fanger den grønne spætte med sin højt specialiserede, pigtråd.
  • I mørke forbliver den grønne spætte kun på træerne, hvor den, som alle hakkespetter, klatrer i træstammerne som en enestående klatrer.
  • Afhængig af jordbaseret bytte udgør lange og snedækkede vintre en alvorlig trussel for ham, hvorfor han ofte går på lange vandreture om vinteren for at fodre i parker og haver.
  • Efter at mænd og hunner er blevet sammen om sæsonbestemte arvinger, finder parringen sted i foråret.
  • Hunnen lægger sig ned i et træ hule op til otte hvide æg, hvorfra kyllingerne klekkes ud efter cirka to uger.
  • De unge fugle får mad af forældrene i flere uger efter at have forladt reden og tilbringer ofte flere måneder i deres nærhed.