Valgfri

Hawken - profil


Portræt

navn: Hawk
Latin navn: Accipiter gentilis
klasse: Fugle
størrelse: 40 - 60 cm
vægt: 1,2 - 2,0 kg
alder: 15 - 20 år
udseende: grålig til brunlig
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Carnivore (canivor)
mad: små pattedyr og fugle
spredning: Nordamerika, Europa, Asien
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: foretrækker nåletræ
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: omkring to år
parringssæsonen: Januar - februar
avl sæson: 37 - 40 dage
kobling størrelse: 1 - 5 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om hønen

  • Hawk hører til ordenen af ​​rovfugle og beskriver en underopdeling afhængigt af fordelingsområdet i flere underarter slægter inden for hawk-lignende.
  • Høgene koloniserer de tempererede zoner i Amerika, Europa og Asien og findes overvejende i lande på den nordlige halvkugle, hvor nogle underarter også forekommer i Afrika.
  • De foretrækker at leve i nåletræer og blandede skove, hvor de finder gode avlsforhold gennem gamle og høje træer. I nogle europæiske lande, herunder Tyskland og Ukraine, har høge koloniseret områder tæt på byer i flere årtier.
  • Høgene når en kropslængde på op til 60 centimeter, et vingespænde på op til 130 centimeter og en kropsvægt på over to kilo, hunnen er betydeligt større og tungere end hanen.
  • Fjerdragets udseende viser betydelige forskelle mellem de to køn. Hannens bagfjerdedrag er gråbrun, den af ​​kvinden er skifergrå. Den ventrale side og benets fjerdrag viser smalle mørkebrune vandrette striber på hvid eller beige baggrund. Ungdyrene vises i en medium brun tone med mørkebrune vandrette striber. Over de lyse røde øjne sidder i voksne fugle, en pragtfuld hvid øjenstribe.
  • Høgen er en dagsaktiv rovdyr, der hovedsageligt lever af små til mellemstore pattedyr og fugle. De foretrukne byttedyr inkluderer duer, kyllinger, krager, skyer eller solfugle. Mens mændene hovedsageligt fanger små fugle og pattedyr såsom egern, fokuserer de større hunner på at jage fasanter, kaniner eller harer.
  • Hawken styrter ned i løbet af den såkaldte Ansitzjagd på hans bytte, efter at han har spioneret hende fra et forhøjet sted på et træ eller mast. På grund af sin stærke flyvemuskulatur og kompakte vinger, kan hønen starte fra sædet i en hurtig flyvning.
  • Pattedyr skynder hauken ud af luften i flere minutter, indtil de til sidst trækkes og let kan fanges. Den afrundede og lange hale gør det muligt for hønen at foretage hurtige og pludselige vendinger under flugt.
  • Høgen bygger sin eyrie højt i kronerne på gamle træer i udkanten af ​​skoven eller på klipper, hvorfra den godt kan overse jagtområdet. Rederne er skabt af de strengt monogame par i tæt samarbejde. Uden for avlssæsonen lever dog haukere som ensomme, konspecificerne går konsekvent ud af deres måde.
  • Hunnen lægger to til seks æg i slutningen af ​​marts eller begyndelsen af ​​april og klækker alene over en periode på cirka fyrre dage. Kun halvtreds dage efter udklækning er de unge fugle fuldt luftdygtige og efterlader deres forældres pleje.