I detaljer

The Grizzly Bear - Ønsket plakat


Portræt

navn: Grizzly bear
Andre navne: Grizzly
Latin navn: Ursus arctos horribilis
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 3m
vægt: 100 - 500 kg
alder: 15 - 30 år
udseende: for det meste brun pels som basisfarve med gråt hår
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Carrion, bær, fisk, insekter, små pattedyr, nødder, rødder
spredning: Nordamerika
oprindelig oprindelse: Eurasia
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: foretrækker skove og halvåbne landskaber
naturlige fjender: /
seksuel modenhedomkring fem år
parringssæsonen: Maj - juli
drægtighed: 2 måneder
kuldstørrelse: 1 - 4 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om grizzlybjørnen

  • Grizzly-bjørnen eller Ursus arctos horribilis beskriver en brun bjørn, der udelukkende er hjemmehørende i Nordamerika.
  • Det findes i bjergrige områder og nogle nationalparker i det nordvestlige USA, Canada og Alaska.
  • Grizzlybjørnen har været udbredt i Amerika tidligere. I 1975 blev han placeret på listen over truede arter, da bestande var faldet dramatisk i både USA og Canada.
  • Som det vigtigste distributionsområde for Grizzly Bear er Yellowstone National Park, hvor i dag flere hundrede eksemplarer bor.
  • Grizzlybjørnen når en skroglængde på to til tre meter og en vægt på op til 500 kg.
  • Han har en stærk krop og en stor, slående rund kranium.
  • Grizzlybjørnen skylder sit navn til sin karakteristiske brune frakke, der krydses af sølvgrå hår, som på engelsk kaldes "grizzled". Der er dog også grizzlybjørne med monokrom mørkebrun, sort eller tawny frakke.
  • I teorien kan grizzlybjørnen klatre i træer, men på grund af sin høje kropsvægt og lange buede klør er dette voksne eksemplar vanskeligt at dyrke.
  • Han er en fremragende svømmer og kan nå hastigheder på over 70 kilometer i timen.
  • Grizzlybjørnen er en talentfuld jæger, men nærer hovedsagelig mad, hvor han kan lugte med sin ekstraordinære lugtesans over lange afstande. Selv myrer, insektlarver, larver, små pattedyr, nødder, bær og rødder spredes ikke. Lejlighedsvis fanger grizzlybjørnen ørred- eller hjortekalve.
  • Grizzlybjørne lever som ensomme eller i små familier bestående af moren og hendes baby.
  • Hvis foderforsyningen er tilstrækkelig, møder bjørne ikke deres stipendiater fjendtlige. De bevæger sig i et distrikt, der kan være godt over tre tusind kvadratmeter stort.
  • Før deres dvalet spiser grizzlybjørn uophørligt for at holde op i den kolde sæson. De tilbringer dem i huler, som de finder hængende eller grave selv.
  • Parringen finder sted mellem maj og juli med flere partnere. Embryoerne begynder ikke at udvikle sig i november.
  • Kvinden føder op til fire killinger i januar eller februar, som bliver plejet af moren i to år og derefter udvist af hende for at parre sig igen.
  • Den forventede levetid for grizzlybjørnen er mellem femten og tyve, sjældent tredive.