Oplysninger

Kraveparaket - Ønsket plakat


Portræt

navn: Kraveknop
Andre navne: Lille Alexander Parakeet
Latin navn: Psittacula krameri
klasse: Fugle
størrelse: 30 - 40 cm (inklusive halefjer)
vægt: 90 - 120 g
alder: op til 20 år
udseende: overvejende grønne fjer, gulgrøn brystfjerdragt, rød næb
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: ?
mad: Bær, frø, nødder, knopper, insekter
spredning: Afrika, Asien, Europa, Nordamerika
oprindelig oprindelse: Afrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: I Centraleuropa foretrækker parker og grønne områder
naturlige fjender: ?
seksuel modenhed: i en alder af tre
parringssæsonen: Marts - april
avl sæson: cirka 21 dage
kobling størrelse: 2 - 5 æg
social adfærd: sværmende
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om halsbåndet

  • Parakeet parakeet eller Psittacula krameri beskriver en fire arter af papegøjer, der betragtes som den mest almindelige repræsentant i denne familie.
  • Collarbird er hjemmehørende i Centralafrika og Asien gennem naturalisering også i Nordamerika og Europa.
  • Neokonen, der bor i store dele af Europa og Amerika, stammer sandsynligvis fra flugtede fugleinfugle.
  • Kragede parakitter er lysegrøn til gullig fjerdragt over hele kroppen, lys næb eller mørkerød næb og røde ringe rundt om deres øjne. De skylder deres tyske navn til det sorte bånd på hagen, der bliver til en lyserød stribe bagerst på hovedet.
  • Denne iøjnefaldende krave vises kun hos mænd.
  • Den samlede kropslængde er maksimalt fyrre centimeter, idet halen er lidt længere end resten af ​​kroppen.
  • Kraveparaketten bor godt i menneskelige bosættelser, hvor den befolker høje træer i parker og haver samt på kirkegårde. I Centraleuropa foretrækker de fritboende befolkninger at bosætte sig i sværme af plane træer, asketræer eller egetræer, som også kan være på kanten af ​​travle veje.
  • Det er meget dyr, der sover og opdrætter i større samfund og let kan observeres samlet om aftenen. Derefter høres hendes højt skrig.
  • Collarbug fodrer hovedsageligt med grøntsager. Foruden bark, knopper, forskellige frø og nødder samt frugter og bær, plyndrer han lejlighedsvis mindre insekter og deres larver.
  • I en alder af tre bliver ulvebenet seksuelt moden og klekker hvert år fra marts eller april.
  • Reden er plantet i en træhule, som ofte overtages af andre fugle- og dyrearter og udvides med de stærke næb.
  • Forventet levetid for den krave paraket er omkring tyve år.
  • Fra avl fremkom mange forskellige varianter, herunder stærke blå kraveparakitter.