Generelt

Kakapo - profilen


Portræt

navn: Kakapo
Andre navne: Ugle papegøje
Latin navn: Strigops habroptilus
klasse: Fugle
størrelse: 58 - 65 cm
vægt: 1,5 - 4 kg
alder: 40 - 60 år
udseende: Mosegrøn ryg fjerdragt, gulgrøn maven fjerdragt
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: ?
mad: Bipollen, frugt, frø, blade
spredning: New Zealand
oprindelig oprindelse: New Zealand
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: uspecifik, u.a. tempereret regnskov
naturlige fjenderBillede: Huskat
seksuel modenhed: ?
parringssæsonen: ?
avl sæson: cirka 30 dage
kobling størrelse: 1 - 3 æg
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om kakapo

  • Kakapo eller Strigops habroptilus beskriver en papegøje, der kun er hjemmehørende i New Zealand.
  • Han er den eneste papegøje, der er flyvefri og derfor lever mest på jorden, hvor han kan bevæge sig overraskende hurtigt. Da han har meget stærke kløer, er han også en meget god klatrer og forbliver ofte højt oppe i træerne.
  • Da han næsten fuldstændigt blev fordrevet af mennesker, trues han i dag med udryddelse.
  • Der bor kun ca. 125 kakapos i New Zealand i dag.
  • Disse blev flyttet af et team af biologer og bevaringsmænd til de tre newzealandske øer torsk, Maud-øerne og Lille Barriere, da der ikke bor nogen rovdyr, hvilket yderligere kan bringe deres eksistens i fare.
  • I deres nye hjem finder kakapoerne ikke så meget madvariation som i deres oprindelige distributionsområde på hovedøen. De bliver derfor fodret af forskerne med en specielt formuleret diæt bestående af forskellige frugter og grøntsager samt nødder.
  • Kakapo har en mosegrøn fjerdragt stribet sort på bagsiden og et ansigtsslør, der er unikt for papegøjer, hvilket er et vigtigt træk ved ugler.
  • Halefjedrene rives iøjnefaldende af den konstante friktion på jorden.
  • Kakapo når en højde på op til tres centimeter og vejer op til fire kg.
  • Vingerne, der kun bruges til at balansere, mens du går på jorden, er bemærkelsesværdigt små i forhold til resten af ​​kroppen.
  • Kakapos er natlige fugle, der skjuler sig om dagen på jorden eller i træerne. På deres vandreture kan de rejse afstande på flere kilometer på en nat.
  • Under fængslet, der varer flere måneder og er kendetegnet ved karakteristisk lav brum, mister mandlige kakapoer omkring halvdelen af ​​deres vægt på grund af den fysiske anstrengelse og par med flere kvinder.
  • Disse vender tilbage til deres territorier efter parring, lægger deres æg i godt skjulte bund reden og rejser kyllingerne alene alene.
  • I en alder af omkring tolv uger flyver de unge fugle, men forbliver de første seks måneder af livet i nærheden af ​​moren og bliver delvis fodret med hende.
  • Kakapos kan, som mange andre papegøje arter, leve godt over 50 år.