Valgfri

The Iltis - Ønsket plakat


Portræt

navn: Europæisk polecat
Andre navne: Waldiltis
Latin navn: Mustela putorius
klasse: Pattedyr
størrelse: 25 - 45 cm (ekskl. Hale)
vægt: 0,3 - 1,5 kg
alder: 4 - 10 år
udseende: brunlig, sort pels
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Amfibier, fisk, gnavere, fugle og deres æg
spredning: Europa, dele af Asien
oprindelig oprindelse: Europa
Sleep-vågne rytme: skumring og natlig
levested: uspecifik
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: omkring to år
parringssæsonen: Marts - juni
drægtighed: 40 - 42 dage
kuldstørrelse: 3 - 8 killing
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om polecat

  • Polecat beskriver en række arter omfattende slægter inden i marten. I Centraleuropa betragtes den europæiske polecat eller Mustela putorius som den mest almindelige marteart.
  • Husdyrfretten blev avlet fra europæisk polecat eller steppe nilies.
  • Polecat findes i næsten hele Europa med undtagelse af nogle områder i Skandinavien og nogle Middelhavsøer. Han befolket også store dele af Asien og Nordafrika såvel som gennem naturalisation og New Zealand.
  • Polecat lever primært i åbent eller tyndt vegeteret landskab såsom marker eller enge. Hvis der er tilstrækkelig dækning og god madforsyning, befolker den også åbne skovkanter og vådområder samt forskellige landskaber i højder op til to tusind meter.
  • Polecat er umiskendelig på grund af dets karakteristiske pelsdesign. Frakken er mørkebrun eller sortfarvet, bag øjnene, på snuden og på ørespidserne, dog ren hvid. Derudover giver sorte pletter på den hvide baggrund en slående ansigtsmaske. Den guldrøde til lysebrune undercoat lyser gennem den mørke topfrakke.
  • Som næsten alle martearter har polecaten også en slank og langstrakt krop. Hannerne når en samlet kropslængde (inklusive hale) på op til 65 centimeter og en vægt på cirka halvandet kilogram. Hunnene er meget lettere og mindre.
  • Polecats er natlige og trækker sig tilbage om dagen til deres skjulesteder i kløfter, underjordiske strukturer eller træstammer.
  • Som ensomme er de meget territoriale og markerer deres territorium med analkirteludskillelser, fæces eller urin.
  • De er fremragende svømmere og dykkere, men de er ikke gode til at klatre.
  • Polecats fanger hovedsageligt amfibier og slanger, gnavere, fugle og deres koblinger samt fisk. Om sommeren tager de også vegetabilsk mad i form af frugt og bær.
  • Efter parring i foråret og en drægtighedsperiode på ca. 42 dage føder kvinden adskillige blinde unger, der er fravænnet efter kun en måned og vokset fuldt ud i en alder af tre måneder.
  • I naturen er forventet levealder omkring seks år, og polecats, der lever i menneskelig varetægt, kan være mere end dobbelt så gamle.