Andre

Cockatoo - Ønsket plakat


Portræt

navn: Cockatoo
Latin navn: Cacatuidae
klasse: Fugle
størrelse: 25 - 50 cm
vægt: ca. 900 g (fuldt dyrket)
alder: op til 60 år
udseende: flerfarvet (hvid, lyserød, sort)
Seksuel dimorphism: afhængigt af arten
Ernæring typen: Frugt eater (frugivor) / frø eater (granivor)
mad: Nødder, frugter
spredning: Australien, New Zealand, Filippinerne, Indonesien
oprindelig oprindelse: sandsynligvis Indonesien
Sleep-vågne rytme: skumring aktiv
levested: Regnskov, steppe, halvørken
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: omkring fire år gammel
parringssæsonen: ?
avl sæson: 20 - 30 dage
kobling størrelse: 1 - 4 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om kaketuen

  • Cockatoos eller Cakatoeinae beskriver en slægt inden for familien af ​​papegøjer, der kun er hjemmehørende i Australien, New Zealand, Tasmanien, Ny Guinea, Filippinerne og den østlige del af Indonesien.
  • I alt er der omkring tyve arter af cockatoos, men forskere er stadig uenige om tildelingen af ​​de meget mindre cockatieller til denne familie.
  • På hendes hoved, som er meget udtalt for papegøjer, ligger en slank fjerhjelm, der glattes ind i en ventilator, når den er ophidset. Denne hætte er også til stede i cockatiels, hvilket resulterer i deres tildeling til cockatoos.
  • Kakadoer er næsten udelukkende planteetere, der hovedsageligt lever af nødder, eukalyptusfrø og frugt, men også på knolde, løg og rødder. For nogle arter tjener insektlarver, der bor i træerne, som en ekstra proteinkilde.
  • De ekstremt omgangsrige fugle går sammen i grupper eller par og lever primært i regnskoven, halvørkenerne og tørre savanner i deres hjemland. Nogle arter foretrækker græsarealer med tyndt skovklædte områder eller bjerge flere tusinde meter over havets overflade, andre findes også i større byer som Melbourne eller Sydney.
  • Med deres kraftfulde stemme producerer cockatoos en bred vifte af lyde såsom skrig, fløjter eller skæve.
  • Som strengt monogame forbliver par normalt sammen hele deres liv. Hanner og hunner tager sig af de mange måneders opdræt af de unge, der udklækkes i træhuler og vokser op.
  • At bryde hårdt mad op er hendes krogformede buede og ekstremt stærke næb, hvis nedre del har tværgående hak, der tillader fastholdelse af frø og nødder. Med en gennemsnitlig længde på cirka ti centimeter er næb af Arakakadus den største af alle papegøje arter.
  • Cockatoos når kropslængder fra tredive til firs centimeter, hvor arakakadu er det største medlem af sin slægt. Hannerne er normalt lidt større end hunnerne, men adskiller sig næppe fra dem i udseendet.
  • Afhængigt af arten har cockatoos en hvid, delikat lyserød, sort eller grå fjerdragt med ofte lyse pletter af gul, rød eller lyserød på vingerne, på hovedet eller på kinderne. Ikke desto mindre er deres farve temmelig imponerende sammenlignet med papegøjer.
  • Nogle arter af kakadoer betragtes som truede arter på grund af ødelæggelsen af ​​deres levesteder af mennesker. Bestandsnumrene skyldes hovedsageligt træernes fældning, som fratager cockatoos deres redningsmuligheder i stammerne.
  • De store kakaduer har, som nogle papegøje arter, en meget høj forventet levealder og kan leve i fangenskab i godt over hundrede år. Som kæledyr er disse fugle meget tamme og kærlige. De er imidlertid kun i stand til at efterligne menneskelige lyde og lyde som papegøjer i naturen.