Andre

Nuthatch - Ønsket plakat


Portræt

navn: Nuthatch
Latin navn: Sitta europaea
klasse: Fugle
størrelse: 12 - 15 cm
vægt: 20 - 25 g
alder: 2 - 4 år
udseende: grå bagværk, gul-rødlig mave fjerdragt
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: hovedsageligt insektiver (insektiv)
mad: Insekter, larver, arachnider, frø, nødder
spredning: Europa, Nordafrika, Asien
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Blandet skove og parker
naturlige fjender: Sparrowhawk, Hawk, Tawny Owl, Weasel
seksuel modenhed: i det andet leveår
parringssæsonen: Marts - maj
avl sæson: 14 - 18 dage
kobling størrelse: 4 - 7 æg
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om nuthatch

  • Nuthatch eller Sitta europea beskriver sin egen art inden for de passerende fugle.
  • Det er hjemmehørende i hele Europa og Nordasien og Nordafrika med undtagelse af Irland og Skotland og nogle skandinaviske lande, hvor det hovedsageligt beboer løvfældende og blandede skove med egetræer og bøgetræer. Han foretrækker levesteder, hvor han finder mange træer med grov bark og en stor mængde gammelt træ.
  • Nuthatch findes også i offentlige parker, store og naturlige haver, veje og områder med hække og kobber.
  • Nuthatch skylder sit navn på dens evne til klogt at lime sine hekkehulrum til lerkugler for at skabe et mindre rum.
  • Nuthatch er på størrelse med en titmuse og når en maksimal længde på femten centimeter.
  • Slående er hans kompakte fysik med det lange og spidse næb og det store hoved.
  • Også hans grå på ryggen og på maven rødligt beige fjerdragt med de sorte striber over øjnene og det hvide kindsted er en klar identificerende funktion.
  • Nuthatch lever af insekter og arachnider, larver, frø og nødder. Med sin spidse næb kan han let åbne nøddeskaller ved at hamre på dem som en hakkespætte med hurtige og kraftige hovedbevægelser.
  • Befolkningen af ​​nuthatches forbliver stabil i alle lande, hvor den er fordelt. I Tyskland alene anslås det, at der bor mellem en halv og en halv million avlspar, og disse tal kan variere meget afhængigt af fødevareforsyningen om vinteren.
  • Nuthatch hekker i avlshuler, som er placeret højt oppe i træstammerne. Om nødvendigt klæber den også indgangen til lerkuglerne, indtil den er så lille, at ingen rovdyr kan få adgang.
  • Langs trestammerne bevæger nuthatch sig dygtigt fremad og kan også klatre på hovedet.
  • Nuthatch sætter i gang om efteråret på jagt efter en passende avlshule og begynder længe før alle andre sangfuglearter med redenbygningen.
  • I midten af ​​april lægger kvinden op til syv eller ni æg, hvorfra kyllingerne klekkes ud efter cirka to uger. Disse forsynes med mad af forældrene i cirka 24 dage.
  • Levetiden for nuthatch er omkring tre år.