I detaljer

Condor - Ønsket plakat


Portræt

navn: Condor
Andre navne: /
Latin navn: Vultur
klasse: Fugle
størrelse1,0 - 1,2 m
vægt: 7 - 12 kg
alder: 20 - 50 år
udseende: afhængigt af arten
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Scavenger (nekrofagisk)
mad: døde dyr
spredning: Sydamerika
oprindelig oprindelse: Sydamerika
Sleep-vågne rytme: dag eller nat aktiv
levested: Høje bjerge
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: omkring fem år
parringssæsonen: Marts - april
avl sæson: 55 - 65 dage
kuldstørrelse: 1 - 2 æg
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: delvis truet
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om kondoren

  • Kondoren eller Vultur gryphus beskriver en grib for den nye verden, der er opkaldt efter dens navn Andenondor i højderne i Andeserne i Sydamerika.
  • Det findes hovedsageligt i høje bjerge i over 3500 meters højde og beboer Andesfjernerne fra Peru til Patagonia og Tierra del Fuego.
  • Kondoren er umiskendelig for sin majestætiske kropsområde. Den når en størrelse på godt over en meter, dens vingespænding kan være op til 320 centimeter.
  • Hannerne bringer en vægt på op til tolv, hunnerne på over ni kilogram på vægten.
  • Andes kondors tætte og skinnende fjerdragt er overvejende sort og forekommer sølvfarvet på elytra og vinger. Et markant træk ved kondoren er den hvide krave med dunne fjer, der står i skarp kontrast til det nakne hoved og hals.
  • Hannerne har rødlige flapper i halsen og en udtalt kam, der løber fra næbens hals til panden og er kendetegnet ved en hætte-lignende udseende.
  • Grundlæggende er den andinske kondor, som de fleste gribber, en fjerder. Lejlighedsvis bruger han målrettede trusseltaktikker med stærke vingeslag for at få bytte til at miste, gå ned og dø på skråningerne. For eksempel falder bjerggejer eller køer offer for Andes kondor.
  • For at kigge efter helbred i fred kan kondoren flyve i højder på op til 7000 meter ved hjælp af termalerne.
  • Først efter ca. otte til ni år er kondoren seksuelt moden.
  • Efter parring lægger kvinden normalt højst to æg i et rede, som er godt beskyttet under en afsats.
  • Avlssæsonen er ca. 65 dage. Begge forældre tager sig af kyllingerne, som forbliver i reden i omkring et halvt år og fodres.
  • Den maksimale levealder for Andes Condor er fyrre år i naturen. I menneskelig varetægt kan disse rovfugle endda være dobbelt så gamle.
  • Befolkningens spredning og det intensiverede landbrug og husdyr i Andesfjorden har ødelagt kondorens levesteder mange steder, hvilket gør det til en af ​​de mest truede arter i verden i dag.