Oplysninger

Kodiak-bjørnen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Kodiak bjørn
Andre navne:
Latin navn: Ursus arctos middendorffi
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 2,8 m
vægt: 200 - 750 kg
alder: 15 - 30 år
udseende: lysebrun, sort
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Carrion, bær, laks, rødder
spredning: Kodiak Island, Afognak Island og Shuak Island
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: Skove
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: mellem tre og fire år
parringssæsonen: Juni til juli
drægtighed: 7 - 8 måneder
kuldstørrelse: 1 - 4 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja (status: truet)
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Kodiak-bjørnen

  • Kodiak-bjørnen eller Ursus arctos middendorffi beskriver en underart af brunbjørne, som er beliggende på Kodiak Island, Afognak Island og Shuyak Island. Disse øer i Kodiak-øygruppen ligger ved kysten af ​​det sydlige Alaska.
  • Der beboer Kodiakbär skovklædte områder, flade regioner og kuperede landskaber nær kysten.
  • Med en kropslængde på næsten tre meter og en skulderhøjde på op til halvanden meter regnes Kodiakbär overhovedet som den største landbaserede rovdyr.
  • Hannerne er markant tungere end hunnerne med en maksimal vægt på ca. tre fjerdedele af ton. De fleste mænd vejer dog kun omkring fire hundrede kilogram.
  • Som alle brunbjørne er Kodiak-bjørnen af ​​robust fysik og har stærke, relativt lange lemmer og en massiv kranium.
  • Den tætte pels kan være beige, lysebrun eller næsten sort.
  • Kodiak-bjørne er altetende, der lever af plantemad i form af frugter og bær, rødder og græs samt kød, fisk og lilla.
  • Laks er en af ​​de vigtigste fødekilder til Kodiak-bjørne. Disse fisk jages intenst af bjørnene i gydetiden om sommeren og det tidlige efterår, når de er på vandring og let fanges i vandet.
  • På grund af den lave fødevareforsyning i den kolde sæson bjørner Kodiak i dvale.
  • Som alle brune bjørne lever Kodiak-bjørnen ensom. Hanner og hunner mødes kun i parringssæsonen.
  • De parende hunner, som er seksuelt modne i en alder af cirka tre år, tiltrækker mænd med dufte.
  • Parringen finder sted i sommermånederne. Drægtighedsperioden varer ca. otte måneder.
  • Kvinden føder op til fire på fødslenstidspunktet blinde hvalpe, der kun vejer et par hundrede gram pr. Kuld.
  • De unge bjørne bliver ammet i halvandet år af moren og forbliver i deres pleje i op til fire år.
  • Den maksimale levealder for vilde Kodiak-bjørner er omkring tolv år. Prøver i fangenskab kan blive markant ældre.
  • Kodiak-bjørnen er en meget truet art på grund af intensiv jagt i fortiden. I dag er dele af dets habitat på Kodiak Island under bevaring, hvilket har gjort det muligt for tribunerne at komme sig.
  • Bjørne betragtes af turister som en af ​​øens største attraktioner. Bestanden, der anslås til omkring tre tusinde eksemplarer, forbliver derved stort set stabil.