I detaljer

Lemur - Ønsket plakat


Portræt

navn: Lemur
Andre navne: Katta
Latin navn: Lemuriformes
klasse: Pattedyr
størrelse: 30 - 40 cm
vægt: 2 - 3 kg
alder: 6 - 12 år
udseende: sort og hvid frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Blade, frugt, fugleæg, insekter
spredning: Madagaskar, Comorerne
oprindelig oprindelse: Madagaskar
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: tæt skov
naturlige fjender: Rovfugle, slanger, fossa
seksuel modenhed: omkring fire år gammel
parringssæsonen: Maj
drægtighed: 120 - 170 dage
kuldstørrelse: 1 - 3 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om lemur

  • Lemurer beskriver en slægt inden i primaterne og hører til de våde næse aber.
  • Deres distributionsområde er begrænset til Madagaskar og den lille øhav i Komorerne. Der bor lemurerne hovedsageligt i skovklædte regioner, der udgør mindre end ti procent af det samlede areal af deres hjemland. De findes i fugtige regnskove såvel som tør torne eller løvskov.
  • I alt er der omkring hundrede arter af lemurer, da de mest berømte er de såkaldte Kattas, der frem for alt skiller sig ud ved deres sorte og hvide stribede lange haler og den slående ansigtstegning.
  • Andre typer lemurer har en brun, rødlig, hvid eller grå frakke. Også hvad angår højde, vægt og statur, er der store forskelle mellem arten.
  • Fælles for næsten alle arter er de stærke øjne og en speciel renseklo, som er placeret i slutningen af ​​anden tå.
  • Inden for denne gruppe primater findes der natlige arter såvel som flere daglige lemurer, såsom varis eller sifakas, som er de største medlemmer af slægten. Nogle arter, der har en daglig rytme afhængig af vejr og fødevareforsyning, er kontinuerligt aktive som katemerale primater i længere faser uden at sove i pauser.
  • Lemurer, med undtagelse af nogle få arter, lever overvejende i træerne og lever sjældent nær jorden. På grund af deres foretrukne habitat er de fremragende klatrere, der bevæger sig på forskellige måder i grenene.
  • Lemurer lever for det meste af plantedele, frugter, nektar og løv. Som kødelige fødekilder bruges også fugleæg og hvirvelløse dyr, som edderkopper, tusindben eller insekter i nogle arter.
  • Når man sover, trækker lemurer sig tilbage til selvfremstillede reden af ​​løv, træhul eller krat.
  • Lemurer danner normalt familiegrupper, hvis medlemmer deler et husly, men går alene efter fodering. I de nære sociale foreninger af lemurer er kvinder ofte det dominerende køn. Selvom de fleste arter lever som strengt monogame primater, er det kendt, at nogle lemurer tillader hunnerne at parre sig af flere partnere, selvom de indgår et parforhold til bare en mand.
  • Selvom distrikterne i de enkelte grupper er strengt begrænset, kan de overlappe hinanden i andre familiegrupper. Stammearealerne genkender lemurer ved duftmærkerne, de specifikke oplysninger på trestammerne og grene forlader. Duftstoffer dannes i specielle kirtler, der sidder på anus, på håndledene, armbøjningerne eller på brystet afhængigt af typen.
  • Lemurer kommunikerer med hinanden gennem karakteristiske lyde for at advare hinanden i tilfælde af en trussel fra rovdyr såsom store rovfugle eller andre pattedyr for at etablere kontakt eller forsvare området. Nogle daglige arter kommunikerer også ved at tegne grimaser og et stort repertoire af bevægelser.