Andre

Kudu-profilen


Portræt

navn: Kudu
Andre navne: Stor kudu
Latin navn: Tragelaphus strepsiceros
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 150 cm
vægt: 200 - 300 kg
alder: 10 - 20 år
udseende: gråbrun-rødlig frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: overvejende planteetere (urteagt)
mad: Blade, græs, frugt
spredning: Afrika
oprindelig oprindelse: Østafrika
Sleep-vågne rytme: skumring og natlig
levested: stepper
naturlige fjender: Afrikansk vildehund, leopard, løve
seksuel modenhed: omkring tre år gammel
parringssæsonen: April - juni
drægtighed: 230 - 270 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om kuduen

  • Som Kudu normalt kaldes den store Kudu. Dette repræsenterer sin egen art inden for Kudus og er en af ​​hornbærerne.
  • Inden for denne slags skelner man mellem tre underarter, nemlig den sydafrikanske Kudu, Kenya Kudu og Chad Kudu.
  • Mens den lille kudu kun findes i nogle områder i Østafrika, lever den store kudu i store dele af det østlige, sydlige og sydøstlige Afrika. Ud over lette skove og træ-stepper beboer den også bjerg- og bushland i højder på op til to tusind meter. Kun i tæt vegeterede skove og meget tørre områder findes Great Kudu ikke.
  • I en skulderhøjde på halvanden meter vejer han i gennemsnit to til tre hundrede kilo, og hannerne er meget større og tungere end hunnerne.
  • Den meget korte kudu frakke vises i en rødbrun eller grå, hvor køerne er lidt lysere end politiet. Hovedet er mørkt, kinderne er farvet hvidt. Hunn og mænd vises på begge sider af kroppen op til ti hvide, lodret løbende tynde strimler.
  • Tyrenes spiralt viklede horn er op til en og en halv meter lange og kan formes forskelligt, idet dybe vendinger betragtes som ideelle.
  • Kuduen er en fremragende sprinter, der kan hoppe fra stående til to og en halv meter.
  • Som en planteædende foder kuduen af ​​blade, blomster, græs, urter, unge skud og frugter. Generelt kan kudus dække deres væskebehov fuldstændigt gennem deres vegetabilske diæt, men i regntiden er de afhængige af vandhuller, hvor de kan drikke. Kun når der er mangel på mad, flytter kuduen ud af sit stadige territorium.
  • Kudu er gorgarious dyr, der danner små besætninger af en køn.
  • Rutsæsonen spænder fra april til juni, afhængig af regnfaldet. Bulls kæmper med kammerater, der er parate til at parre sig, men hårde kampe ender sjældent med alvorlig skade.
  • Mellem november og februar føder kvinden efter en drægtighedsperiode på gennemsnitligt 250 dage en enkelt kalv, som har en rødlig frakke, vejer ca. tyve kg og ammes af moren i et halvt år.
  • Unge kuduer er ofte ofre for afrikanske vilde hunde, mens modne prøver også kan fanges af leoparder, løver og hyener.
  • Levetiden for kudu er omkring femten i naturen og op til tyve år i fangenskab.