Andre

The Smoke Jaguar - Ønsket plakat


Portræt

navn: Røg Jaguar
Latin navn: Neofelis nebulosa
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 1 m
vægt: 15 - 20 kg
alder: 8 - 12 år
udseende: grå-gullig basisfarve, sorte pletter
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Aber, vildsvin, fugle
spredning: Sydøstasien
oprindelig oprindelse: Sydøstasien
Sleep-vågne rytme: dagtimerne, skumringen og natten
levested: Tropisk regnskov, mangroveskov
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: mellem andet og tredje leveår
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: ca. 3 måneder
kuldstørrelse: 1 - 4 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Smoke Jaguar

  • Smoke Jaguar eller Neofelis nebulosa er en stor kat, der er hjemmehørende i Sydøstasien.
  • Afhængigt af distributionsområdet skelnes der inden for slægten Neofelis nebulosa mellem Nordindien, Sunda og Indochina-skyen Jaguar.
  • Smoke Jaguar findes i levesteder i forskellige højder. Ud over tætte regnskove beboer den også monsun-, bush- og mangroveskove og høje græsarealer.
  • Smoke Jaguar skylder sit navn på sin unikke frakke tegning, der vises i uregelmæssigt store, mørke udvendige og falmende indvendige pletter og minder om røgede skyer eller sidefelter. På engelsk kaldes Smoke Jaguar "skyet leopard", hvilket betyder "overskyet leopard" betyder.
  • Frakken vises i en gulgrå basisfarve og er klart lysere ved maven og brystet. Mellem de individuelle underarter bemærkes små forskelle i pelsfarve.
  • Skyleoparden når en skroglængde på cirka en meter, halen er 90 centimeter lang.
  • Han er en natlig og ensom jæger, der er kamoufleret af sin pels i kratten usædvanligt godt.
  • Om hans livsførsel og hans parringsadfærd kendes ikke meget i dag, da forskere næppe får at se ham.
  • Efter en drægtighedsperiode på ca. tre måneder føder kvinden tre eller fire unge, der ammes i tre måneder. I en alder af ni er de modne og forlader plejen af ​​deres mor.
  • Smoke Jaguar er mest på træerne, hvor han fangede sine ofre. Blandt de mest foretrukne fødekilder til Smoke Jaguar er orangutanger, fugle, proboscis-aber og bånd.
  • Med sine lange og spidse kløer og sin buskede hale som balancehjælp er Smoke Jaguar en fremragende klatrer. På grund af de kraftige bagben springer han let fra træ til træ.
  • På jorden forbliver den sjældent sjældent op. Der plyndrer han lejlighedsvis orner eller unge hjorte.
  • Smoke Jaguars gennemsnitlige forventede levealder er omkring ti i naturen og op til sytten i fangenskab.
  • I hans hjemlande jages Smoke Jaguar intenst på grund af den usædvanligt smukke frakke og hans tænder. I nogle asiatiske lande betragtes kød som en særlig delikatesse.
  • Smoke Jaguar er nu opført som en truet art, hvis antal falder kraftigt på grund af den intensive forfølgelse og rydningen af ​​skovene. Den højeste røg Jaguar-befolkning findes i dag i Borneo.