Andre

The Nandu - Ønsket plakat


Portræt

navn: Nandu
Latin navn: Rhea americana
klasse: Fugle
størrelse: 1,2 - 1,6 m
vægt: op til 25 kg
alder: 15 - 25 år
udseende: hvid-sort fjerdragt
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Bær, frø, blade, græs, insekter
spredning: Sydamerika
oprindelig oprindelse: Sydamerika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Stepper, savanner
naturlige fjender: Jaguar, cougar
seksuel modenhed: omkring tre år gammel
parringssæsonen: ?
avl sæson: 35 - 40 dage
kobling størrelse: 10 - 30 æg
social adfærd: gruppebygning
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om Nandu

  • Nandu danner sammen med den lidt mindre Darwin-Nandu egen familie inden for ratiterne.
  • Han kommer fra Sydamerika, hvor han primært bor i lavlandet, fortrinsvis i græs stepper, savanner og pampas. Træbevoksede levesteder undgår såvel Nandu som store højder. I den tysktalende verden omtales Nandu også som "Pampasstrauß".
  • Bortset fra hans hjemland findes Nandu også i dag i Tyskland i naturen. For omkring femten år siden slap nogle eksemplarer i Mecklenburg-Vorpommern fra en indhegning og etablerede sig gradvist som en lille, men stabil befolkning, der kontinuerligt udvider deres levesteder der. Som en såkaldt neozoon har Nandu tilpasset sig perfekt til de klimatiske forhold i Mecklenburg-Vorpommern. Det anslås, at mere end hundrede prøver nu bor på et område på cirka 150 kvadratkilometer.
  • Nandu når en samlet højde på op til 160 centimeter og har et vingespænd på op til to og en halv meter, den største fløj af alle ratites. - I modsætning til buketten har Nandu kun tre tæer.
  • Den lange og løst arrangerede fjerdragt af Nandus kan vises i forskellige grå nuancer.
  • Nandus lever i grupper på op til tredive dyr. Sammen strejfer de rundt i landskabet på jagt efter mad.
  • Madspektret af Nandus er meget bredt og inkluderer græs, urter og blade samt frugter, frø, rødder samt små hvirveldyr og forskellige insekter.
  • Nandus er fremragende løbere, der kan nå hastigheder på op til 50 km / t. Når de er i fare, ænder de og løber så hurtigt som de kan. Men de er også meget gode svømmere.
  • Som de andre løbende fuglearter lever Nandus polygam. Hanen tiltrækker flere høner i sit haremområde, som han forsvarer bittert mod konkurrenter. Nandu haner kæmper mod hinanden ved at sparke hinanden og angribe med deres næb.
  • Hanen graver en hule i jorden, som han polstrede blødt med løv og andre dele af planten.
  • Under fængslet danser han med vingerne bredt og slipper skrigende skrig, der kan høres over lange afstande.
  • Når hanen har parret sig med alle dens høner, lægger de deres æg i reden. I en sådan hul finde op til tyve æg sted. Hanen inkuberer disse i gennemsnit fyrre dage og er derefter ansvarlig for opdræt af de stribede kyllinger alene.
  • Disse er fuldt modne efter ca. seks måneder og bliver seksuelt modne efter yderligere to år.
  • Lejlighedsvis falder Nandus vilde katte såsom pumaer eller jaguarer ofre eller dræbes af mennesker. For at beskytte sig mod rovdyr går Nandus ofte sammen med store besætninger af husdyr eller kløvede hovdyr.
  • Levetiden for Nandus er maksimalt 25 år.