Andre

The Panther - Ønsket plakat


Portræt

navn: Panthers
Andre navneBilleder: Black Panther
Latin navn: Panthera pardus
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 1,5 m
vægt: 25 - 100 kg
alder: 12 - 18 år
udseende: sort frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: små og mellemstore pattedyr
spredning: Afrika, Asien
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: Regnskov, savanne
naturlige fjender: Løve, tiger, ulv
seksuel modenhedomkring treårsalderen
parringssæsonen: potentielt muligt hele året rundt
drægtighed: 100 dage
kuldstørrelse: 2 - 4 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om panteren

  • Den sorte panter beskriver ikke nogen uafhængig art, men repræsenterer en særlig form for leopard eller panthera pardus.
  • Det er ikke en underart af leoparden, men adskiller sig kun fra dette ved dens pelspigmentering, der kommer gennem en genmutation.
  • Den sorte panter forveksles ofte med Jaguaren på grund af sin pelsfarve.
  • I modsætning til leoparden, hvis frakke vises i en gylden-gul basisfarve og rækkeformede rosetter, har panteren en kontinuerlig sort farve. Den rosetlignende tegning er også tilgængelig, men tydelig synlig kun under optimale lysforhold.
  • Den sorte farvning er en melanisme, som den forekommer i jaguarer. Det er forårsaget af et recessivt gen i leoparder, der producerer de dyr, der er kendt som sorte skadedyr.
  • Inden for et kuld kan både normalfarvet og sort leopard-unge fødes.
  • Det er også muligt, at afkom af to sorte pantere som en gylden gul leopard fødes.
  • Ligesom leoparden er Black Panther hjemmehørende i store dele af Afrika og Asien, hvor den beboer regnskove såvel som semi-ørkener og bjergområder.
  • Imidlertid er bestanden af ​​sorte skadedyr særligt høj i nogle områder. F.eks. Er halvdelen af ​​alle leoparder, der er hjemmehørende i den malaysiske halvø, sorte pantere. I Afrika er koncentrationen af ​​pantere i den bjergrige region Etiopien højest. Grundlæggende er sorte leoparder en sjældenhed i savannerne, mens de er meget mere almindelige i de tætte jungleområder.
  • Både i deres livsstil og i deres parrings- og jagtopførsel adskiller Panthers sig ikke fra leoparder. Påstanden om, at hudorme er mere aggressive end leoparder i normalfarve har overhovedet intet videnskabeligt grundlag.