Oplysninger

Orangutangen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Orangutan
Latin navn: Pongo
klasse: Pattedyr
størrelse: 1,10 - 1,50 m
vægt: 30 - 90 kg
alder: 40 - 60 år
udseende: rødbrun
mad: Blade, frugt, insekter
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
spredning: Borneo og Sumatra
oprindelig oprindelse: Sydøstasien
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: tropisk regnskov
naturlige fjender: Store katte
seksuel modenhed: 7 - 10 år
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: 8 - 9 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om orangutangen

  • Frittgående orangutanger findes kun på de sydøstasiatiske øer i Borneo (Borneo-orang-utan) og Sumatra (Sumatran orangutan).
  • Orangutanger er optimalt tilpasset et liv i den tætte skov. De uforholdsmæssigt lange arme og ben hjælper med bevægelse i trætoppene. Orangutanger træder kun meget sjældent på jorden, fordi de kunne lurer for ham.
  • I op til 10 år leverer kvindelige orangutanger deres afkom.
  • Orangutanger når en maksimal alder på 60, ​​markant ældre end gorillaer og sjimpanser.
  • Navnet orangutang kommer fra det malaysiske sprog (tales i Malaysia). "Orang" betyder "menneske", "Utan" betyder "skov".
  • Orangutanger er ensomme. Mens yngre dyr vandrer gennem fremmede territorier, bosætter ældre dyr sig i en fødevarig region.
  • Orangutangen er i akut fare for udryddelse. Orangutangens fare er mange grunde: 1. Krympende levesteder, 2. Menneskelig jagt, 3. Infektionssygdomme overført af mennesker. For at gøre det værre, at en orangutang i gennemsnit kun føder hvert femte år afkom.
  • Det genetiske materiale fra mennesker og orangutanger stemmer overens med 96,5%. I forhold til de to andre store aber er orangutangen således den mest fjerne slægtning. Mennesker og sjimpanser deler 98,6% af deres DNA, menneske og gorilla 98,25%.
  • Gennem deres afslappede og til tider venlige orangutanger er et let mål for jægere.